3 מתכונים של קציצות בשר – מתכון קציצות בשר מטוגנות , קציצות בשר ברוטב , קציצות בשר למנגל – מתכונים מנצחים קלים ומהירים להכנה לקציצות בשר לכל אירוע.
3 מתכונים מנצחים של קציצות בשר – מתכון קציצות בשר מטוגנות , קציצות בשר ברוטב עגבניות, קציצות בשר למנגל וגם הגרסה הצמחונית והטבעונית של קציצות
בתקופה שבה עוד אכלתי בשר, קציצות היו אחד המאכלים היותר פופולאריים עלי.
קציצות טעימות צמחוניות על בסיס סויה:
היום אני מכינה את אותם המתכונים הבשריים עם פתיתי סויה וזה עדיין יוצא טעים ומרגיש כמו בשר ברוב המקרים.
תוכלו לקחת את אותם המתכונים ולהכין אותו עם פתיתי סויה, ובמידה ואתם רוצים קציצות טבעוניות.
אני אוהבת את פתיתי הסויה של הרדוף, אבל כל פתיתי סויה שמושרים במים עם:
- מעט רוטב סויה
- כפית חרדל דיז'ון
- חצי כפית תערובת תיבול בטעם גריל
- כפית אבקת מרק ללא עוף
- חצי כפית מלח
משרים הכל במשך 15-30 דקות לפני שמתחילים לעבוד ומשתמשים בתערובת במקום בשר,
ומקבלים טעם נהדר.
לפניכם 3 מתכונים נהדרים של קציצות בשר שתוכלו להכין לכל מאורע – בין אם לארוחת ערב, ארוחת צהרים או ארוחה עם חברים ואפילו על האש..
מתכון קציצות בשר מטוגנות
- חצי קילו בשר טחון
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק – אפשר גם לטחון אותם בבלנדר, רק תדאגו אחכ לסחוט את הנוזלים.
אני אוהבת כשמרגישים קצת את הטעם של הבצל. - חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
- כף חרדל דיז'ון
- כף אבקת מרק בטעם עוף
- כפית תבלין לגריל
- חצי כפית בהרט (לא חובה)
- כפית מלח
- מעט פלפל שחור טחון
- ביצה
- 1 תפוח אדמה גדול מגורד
- אפשר להוסיף גם קישוא מגורד וגזר או בטטה. הכל הולך.
- כף קמח או קמח תפוחי אדמה
לציפוי – קמח תפוחי אדמה , קמח תירס או פירורי לחם.
מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה אחידה.
אפשר לקצוץ את הפטרוזיליה והבצל בבלנדר ולאחר מכן להוסיף אותם אחרי שסחטתם לתערובת הבשר.
במידה והעיסה מתפרקת מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח או פירורי לחם עד לקבלת קציצות אחידות.
טיגון קציצות בשר
מחממים מחבת עם שמן בגובה של כ-1 ס"מ.
מרטיבים מעט את הידיים בקערה עם מים ויוצרים כדורים שטוחים של התערובת.
טובלים בציפוי של פירורי לחם, קמח תירס או קמח תפוחי אדמה (אפשר גם לערבב יחד, זה טעים),
ומטגנים בשמן חם כ-3 דק' מכל צד עד שהקציצות משחימות.
מוציאים לנייר סופג וטורפים כל עוד זה חם וטעים.
אני נוהגת להכין כמות מראש ולהקפיא בפריזר ולחמם לילדים בתנור לארוחת צהרים.
מתכון קציצות בשר ברוטב עגבניות
את תערובת קציצות הבשר אני מכינה בדרך כלל בדיוק כמו הקציצות בשר המטוגנות.
אפשר להכין אותם גם בלי הירק – רק בשר, בצל, פלפל ומלח. זה גם יוצא מעולה.
את הרוטב אני מכינה לבד רק כרוטב ולפעמים מוסיפה לו אפונה, שעועית ירוקה או אפונה וגזר,
ואפשר גם להוסיף קוביות של גזר או תפוח אדמה,
ואם אתם אוהבים אז גם כמה קוביות של גמבה אדומה שמעשירה את הטעם של הרוטב.
זה יוצא מצוין כך או כך.
מתכון רוטב עגבניות לקציצות או ירקות
מצרכים:
- 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
- כף סוכר
- כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- 2 כוסות מים
- 3 שיני שום קצוצות
- 5 כפות שמן
הוראות הכנה לרוטב
מחממים שמן בסיר על אש בינונית. אני אוהבת לעבוד עם סיר סוטאז' שהוא סיר נמוך.
שמים בסיר את הבצל הקצוץ עם השמן ומערבבים עד שהבצל נהיה שקוף.
במיוחד אם המנה לילדים, עדיף שתקצצו את הבצל כמה שיותר קטן,
כדי שלא יציקו אחר כך שיש חתיכות של בצל ברוטב..
מוסיפים 3 שיני שום כתושות או 3 קוביות שום קפוא ומערבבים עוד חצי דקה.
להוסיף לסיר את רסק העגבניות, מלח, סוכר, פלפל ואבקת מרק ומערבבים היטב.
אחרי שהכל התערבב, מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים.
מגבירים את האש, מביאים לרתיחה תוך 3-4 דקות ומערבבים כל הזמן.
אחרי הרתיחה מוסיפים את הקציצות כשהבשר חי ואפשר גם אחרי טיגון.
מוסיפים ירקות או תפוחי אדמה לבחירתכם,
מבשלים על אש נמוכה כ-20 דק'.
חשוב לא לערבב את הקציצות יותר מדי במהלך הבישול על מנת שלא יתפרקו.
את הרוטב עגבניות הזה כיף "לנגב" עם חלה או לחם והמתכון הזה יגרום לכם לקבל המון מחמאות.
מתכון לקבב בשר על האש
בעקרון , מבחינת קציצות בשר במנגל או "קבב" – אפשר להכין לפי המתכון המקורי,
רק שצריך להוסיף עוד כ-100-50 גרם שומן או לבקש מלכתחילה מהקצב לטחון לכם בשר עם הרבה שומן בשביל מנגל.
כאשר מבשלים את הבשר כשהוא עשיר בשומן, יש טעם לוואי לכן חשוב להגיד לקצב את מטרת הבישול של הבשר.
את הקבב על האש אפשר להכין כאמור כמו הקציצות ואפשר לעשות וריאציה פשוטה יותר שגם יוצאת טעימה מאוד:
- 500 ג' בשר טחון עם שומן
- חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
- 2 בצלים גדולים
- כף חרדל דיז'ון
- פלפל שחור
- כפית מלח
אני אוהבת לערבב את כל העיסה ולהשהות אותה כ-15-30 דקות על מנת שהטעמים של הבצל,
הירק והבשר ייספגו האחד בשני ורק אז להכין קציצות.
חשוב !
כשאתם מכינים קציצות למנגל, תוודאו שהתערובת אחידה וכדאי אחרי שהכנתם כדור ושיטחתם אותו,
להכניס שיפוד ולהוציא, לאורך ולרוחב, על מנת לשחרר אויר דחוס.
באופן זה הקציצות לא יתכווצו בעת הצלייה במנגל וישארו גדולות, עגולות ויפות.
כמו כן, מומלץ לשים אותן במקרר על מנת שיתגבשו לפני הצליה או להקפיא ולאחר מכן להוציא ולשים במנגל או בתנור גריל.
מוזמנים להגיב ולשתף!
בתיאבון!