מתכון לשניצל תירס ביתי וטעים של טבעול מרכיבים שיש לכם בבית, קל להכנה ויכול לשמש כארוחת ערב מהירה וטעימה. אתם תחליטו אם להכין לבד או לקנות בסופר..
מתכון שניצל תירס ביתי וטעים של טבעול מרכיבים שיש לכם בבית, קל להכנה ויכול לשמש כארוחת ערב מהירה וטעימה. אתם תחליטו אם להכין לבד או לקנות בסופר..
כשאתה הופך להיות הורה, אתה לומד להתנהל בדרך הפרקטית.
במיוחד כשיש לך 2-4 ילדים, קריירה תובענית ומחסור בדבר הכי חשוב שיש במאה ה-20 – זמן פנוי.
רעיונות לארוחת ערב מהירה
כולנו מחפשים רעיונות לארוחת ערב מהירה, מתכון לשניצל, מתכון שניצל תירס,
או שאנחנו פונים לאלטרנטיבה הקלה והפשוטה, אוכל מוכן מהיר וקפוא,
שבדרך כלל עולה לנו ברגשות אשם כי הרגילו אותנו שמה שמוכן ולא בבית, זה פחות בריא.
אני כאמא חושבת פרקטית. אז כשמדובר באוכל, תמיד כדאי שיהיה אוכל מוכן קפוא בפריזר,
כזה שאפשר להכין איתו ארוחה ב-10 דקות ואם אפשר שיהיה טעים ומזין אז בכלל מצוין.
העיקר שכולם יהיו מרוצים ולא נצטרך לבזבז זמן יקר שאין לי
(בכל זאת, מגדלת לבד 3 ילדים רוב הזמן ועסוקה מאוד בניהול העסק שלי).
חברת טבעול שעברה מהפך בשנים האחרונות ומצטרפת למאבק ביצירת אוכל בריא על בסיס חומרים מן החי,
מבינה את הצורך באוכל טעים ובריא עם רכיבים טבעיים ככל האפשר,
על מנת לשמור על התזונה שלנו ושל הילדים שלנו.
הוזמנתי לסדנה שבה אני ועוד כמה קולגות שלי למדנו איך מכינים שניצל תירס המפורסם
של טבעול והבנתי כמה זה פשוט וקל להכין אותו לבד בבית ומה בדיוק הוא מכיל.
אני אשתף אתכם את המתכון ואני חייבת לציין שכשהשניצל יוצא מהאפיה בתנור
זה אחד הדברים הטעימים שאכלתי וכבר בדרך חזרה הביתה חיסלתי את קופסת הטייק אווי שהכנתי לילדים.
נתנו לנו שקית במתנה של השניצל תירס של טבעול מהסדרה החדשה – עם הרכיבים הביתיים,
בדיוק כמו שהכנו בסדנה כדי שנוכל להנות בבית.
יום למחרת חיממתי לילדים וכשזה יצא חם מהתנור גיליתי שאין הרבה הבדל בטעם.
הבנות חיסלו בתיאבון רב וגם אני.
ותכלס, עם כמה שזה פשוט להכנה, הרבה יותר קל לרדת לרגע לסופר מתחת לבית,
להכניס לתנור ותוך 10 דקות להנות ממנה של פחמימות לארוחת ערב מהירה וקלה להכנה עם קצת ירקות.
מתכון שניצל תירס
הנה הוא, המתכון הסודי לשניצל תירס של טבעול שגם אתם יכולים להכין בבית
ותתפלאו לגלות כמה הוא פשוט להכנה וכמה הוא יוצא טעים
תוכלו להוסיף עשבי תיבול, ירקות, פטריות, זיתים, גבינה או טופו, ותוכלו לעשות גרסה טבעונית – שניצל תירס טבעוני – אם תחליפו את הביצה בתערובת טמפורה עם מעט מים ואת פירורי הלחם בשבבי קורנפלקס טחונים. כמו כן, אפשר להכין אותו גם ללא הגלוטן.
שניצל תירס טבעול – מתכון:
רכיבים:
100גרם גרעיני תירס
100 גרם גרעיני תירס כתושים
50גרם קמח
חצי כפית מלח
2 חלבונים
7גרם גלוטן(בבית אפשר להכין בלי)
פירורי לחם
שמן קנולה (לטיגון).
מתכון שניצל תירס טבעוני – במקום הביצים שמים 2 תחליפי ביצה של וגה.
הוראות הכנה – שניצל תירס :
מערבבים בקערה את כל החומרים באמצעות כף.
מניחים נייר אפיה בתבנית ומניחים עליו תבניות של עוגיות בצורות או שאפשר פשוט לעשות "קציצות" ולשטח, בעובי של כ-1 ס"מ.
לאחר שעשיתם את זה, מומלץ לשים את נייר האפיה ל-15-30 דק בפריזר
על מנת שהתערובת תתקשה ותתגבש (אבל לא חובה).
מחממים שמן במחבת על אש בינונית. מכינים צלחת עם נייר סופג
מוציאים את השניצלים מהפריזר, מכינים בלילה של קמח ומים, טובלים בפנים את השניצלים, ט
טובלים בפירורי לחם.
מטגנים את השניצלים ל-40 שניות בשמן חם מכל צד כדי "לסגור" אותם.
מוציאים לצלחת עם נייר סופג או על גבי רשת
אחרי כמה דקות מכניסים את השניצלים לתנור ל-10-15 דקות של אפיה עד שהציפוי מקבל גוון זהוב והשניצל מתקשה.
מוציאים מהתנור ואוכלים בתיאבון.
סיכום של המתכון בסרטון קצר :
שניצל תירס כארוחת ערב לילדים
אז נכון. שניצל התירס עשוי מתירס בעיקר ואחוז החלבון בו יחסית נמוך ועל כן
הוא יוכל לשמש יותר כמנת פחמימות מאשר חלבון ויכול להיות מצוין
כארוחת ערב מהירה לילדים או כארוחת צהריים שאותה הילדים יכולים לחמם לבד
(ואת מנת החלבון אפשר להשלים להם בערב).
אבל מה שהכי אהבתי זה לראות את המגמה הזו שבה גם חברת טבעול עושה מאמצים
כדי להביא לנו לצלחת אוכל בריא וטעים מרכיבים טבעיים, שכמעט כולם נמצאים אצלנו בבית.
בנוסף לשניצל התירס הולכים להיות שינויים במוצרים נוספים של החברה,
שפונים גם לקהל של אוכלוסיה צמחונית וטבעונית וקו המוצרים יתרחב במהלך השנתיים הקרובות.
לי כצמחונית בהתהוות הם בהחלט נותנים מענה הולם בין אם בכדורי הפלאפל, טחון מן הצומח,
המבורגר פטריות, המבורגר צמחי , קבב צמחוני ועוד מגוון מוצרים ובינתיים הם מככבים אצלי בפריזר.
כל אחת מהמנות יכולה לתת לכם ארוחה טעימה ומזינה אם תוסיפו קצת סלט וירקות ,
או טחינה ובאמת שלא צריך יותר מזה כדי להנות מארוחה עשירה.
מחיר שניצל תירס
גם מבחינת המחיר- עלות של שניצל תירס אחד היא בין 3-5 שקלים שזה מחיר סביר בהחלט.
כמו כן, בקרוב הצמחוניים ביניכם יוכלו להנות מתחליף שניצל משופר וטעים על בסיס סויה
שיעשה לנו תפריט טעים יותר. אני מצפה בקוצר רוח!
בשנים האחרונות אנחנו רואיים יותר ויותר עדויות לכך שמומלץ להפחית בכמות הבשר שאנחנו צורכים
גם מבחינת ההורמונים, המצב הבריאותי של החיות ותנאי הגידול הלא נאותים בהם הם חיים בנוסף לכך שאת כל התדר של הסבל שחוות החיות אנחנו בסופו של דבר מכניסים לגוף שלנו.
אנחנו זה מה שאנחנו אוכלים.
אתם באמת רוצים להכניס לגוף שלכם חיה שעברה התעללות וסבל כל חייה?
אני בוחרת שלא. וכל אחד יעשה כפי שנראה ומרגיש לו.