לא מספיק נאמר בזכות הקישוא. הוא ירק פשוט, שמתבשל בקלות, ומקבל את הטעם של כל מה שיהיה בתבשיל.
אפשר להשתמש בקישוא להכנת ארוחה שלמה. כשמדובר על קישואים מתכון קל – מתכוונים לאחד המתכונים המדהימים שתמצאו פה במאמר.
מנות רבות ונפלאות ניתן להכין מקישואים בלבד, כאשר הקישוא יכול להיות השחקן הראשי במנה, כך ששאר המרכיבים המלווים אותו, לא יעפילו עליו במראה ובטעם.
הקישוא יכול להיות גם שחקן משני, טעם שנותן טוויסט למנה קיימת, ומקפיץ אותה לרמה גבוהה יותר. לפניכם תפריט הקישואים שלנו במלוא הדרו:
מנה ראשונה עם קישואים – ירקות בתנור
קישואים נפלאים למנות ראשונות, הם קלילים, טעימים ופשוטים להכנה.
כדי להכין מנה ראשונה של ירקות בתנור תוכלו לבחור מתוך מגוון הירקות שיש בבית, כגון:
קישואים, תפו"א, בטטה, חצילים, גזר, גמבה, פטריות, כרובית ועוד.
לאחר מכן חיתכו אותם קוביות גדולות יחסית או פרסו אותם לפרוסות דקות,
הניחו בתבנית ועליהם הוסיפו תערובת תבלינים בשילוב שמן זית, מיץ לימון, חומץ בלסמי,
או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים על הירקות בתנור שלכם. אפו אותם בתנור עד התרככות.
זו מנה ראשונה מצוינת אשר יכולה להתלוות כתוספת למנה עיקרית בשרית.
אפשר להכין מאותם הירקות גם מנת אנטיפסטי מסוגננת.
אין צורך ביותר משמן זית מלח ופלפל אך, חשוב לזכור כי לכל ירק יש זמן אפייה שונה,
כך שכדאי לסדר באותה תבנית ירקות שזמן האפייה שלהם דומה.
מנה עיקרית – מתכון לזניית קישוא ללא בשר
המנה הזו נפלאה עבור צמחוניים או מי שאינו רוצה לאכול בשר, לזנייה שבה חתוכות רצועות קישוא הכרוכות ברוטב עגבניות וגבינה. להכנת הלזנייה נשתמש ברצועות קישואים ארוכות ע"י חיתוך הקישוא לאורכו, אותו נניח בתבנית אפייה.
נכין תערובת גבינות המורכבת מגבינת קוטג', גבינה בולגרית, גבינת שמנת וגבינה צהובה –
שאותה נניח על רצועות הקישוא, ומעליה נוסיף רוטב עגבניות העשוי מעגבניות טריות קצוצות, בזיליקום, ושום קצוץ.
במחבת גדולה נטגן בצל גדול עד הזהבה, אליו נוסיף את המרכיבים הטריים ונבשל כחצי שעה על אש בינונית.
לאחר הרכבה של מספר שכבות העשויות מקישואים גבינה ורוטב עגבניות,
נכסה בנייר אלומיניום ונכניס לתנור למשך של 30 דקות בחום של 90 מעלות,
אחר כך נסיר את נייר האלומיניום ונמשיך לאפות 20 דקות נוספות.
מתכון לפשטידת קישואים
בנוסף, מנה נפלאה נוספת אשר יכולה לשמש כמנה עיקרית היא פשטידת קישואים .
כל שעליכם לעשות הוא לקלף ולגרד קישואים, להוסיף ביצים, גביע גבינת קוטג' או גבינות אהובות אחרות, תבלינים ולהכניס לתנור. בתום האפייה תתקבל פשטידה מצויינת וקלה להכנה.
אל הפשטידה ניתן לשלב ירקות נוספים כגון: בטטה, בצל, גזר וכל שילוב אחר שאוהבים.
אפילו ניתן להוסיף פסטה כדי להעשיר עוד יותר את המתכון ולגוון.
לזניית פסטה עם גבינה וקישואים צרובים על מחבת, היא גם מנה טעימה במיוחד וקלילה לימי האביב המתחממים
וגם לזניית קישוא נוספת ללא בשר, אשר תוכלו להכין לפי המתכון הבא:
במחבת נחמם שמן זית, את הקישואים נקלף ונחתוך לפרוסות עגולות דקות ונקפיץ עם מלח ופלפל.
נוסיף למחבת את הפסטה עם קצת מיץ לימון, נערבב ונפזר מלמעלה גבינת צאן.
לזניית קישוא ללא בשר תהיה מנה עיקרית יוצאת דופן ולא שגרתית בכל ארוחה משפחתית,
או אפילו בארוחה חגיגית גדולה ורבת משתתפים.
קציצות קישוא ממולאות בגבינה – קישואים מתכון
טיפ נוסף הוא הכנה של קציצות קישוא ממולאות בגבינה בולגרית מטוגנת בשמן עמוק.
להכנה: מקלפים ומגרדים כמה קישואים, מוסיפים ביצים, פירורי לחם מלח ופלפל ומערבבים.
סוחטים היטב את כל נוזלי הקישואים ויוצרים כדור קציצה בינוני אך לא סגור עדיין.
בתוכו טומנים קובייה או שתיים של גבינה בולגרית וסוגרים את הקציצה.
מגלגלים בתוך צלחת פירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד שמשחים. טעים וקל.
קינוח מיוחד ולא שגרתי עם קישואים – בראוניז שוקולד־קישוא
לסיום הארוחה על טהרת הקישוא, נכין קינוח מיוחד- בראוניז שוקולד־קישוא.
יתכן כי השילוב של הקישוא אם השוקולד אינו נשמע מושך במיוחד, אך הרשו לנו להפתיע אתכם.
לפניכם מתכון קל ופשוט להכנה, שבו תתוודעו לראשונה על נפלאות הקישוא עם שוקולד.
להכנת הבראוניז נשתמש בחומרים המוכרים הקיימים בכל בית שהם:
קמח, ביצים, סוכר, שמן, אבקת קקאו ושוקולד מריר.
להם נוסיף קישואים קלופים ומגורדים.
נוסיף את הקישואים לבלילת השוקולד ונאפה בתנור כמו כל עוגת שוקולד.
בסיום האפייה תתקבל עוגה לחה יותר ומעודנת, בעלת טעם נפלא המשאירה טעם של עוד.
לחובבי עוגת גזר, ניתן להכין עוגה דומה רק להחליף את הגזר בקישואים.
עוגת קישואים היא עוגה קלה וטעימה אשר תורכב מ:
קישואים מגורדים, סוכר, ביצים, קמח, שמן, אבקת אפיה, סודה, מעט מלח, קינמון ואגוזי פקאן שבורים.
מערבבים הכל יחד, יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור, אופים כ-40 דקות. בסיום יתקבל מעדן אמיתי.