לביבות בטטה מטוגנות או לביבות בטטה אפויות, הן הלביבות תפוחי אדמה החדשות.
אני מודה שגיליתי את לביבות הבטטה רק בשנה האחרונה כשאכלתי מנה של לביבות בטטה ותפוחי אדמה בקפה פולה בראשון לציון שעשו לי חשק ללמוד איך מכינים את הדבר המדהים הזה – מעין מחית פירה טעימה ונימוחה עם שילוב של טעמים ותיבול מיוחד שיגרום לכם להתענג על כל ביס וביס.
אפשר להכין אותן בתנור או באייר פרייר לקבלת תוצאה טובה יותר או בנינג'ה פודי אייר פריי.
חקרתי קצת את הנושא של לביבות בטטה וגם לביבות תפוחי אדמה, וניסיתי כמה וריאציות אבל מאחר ואני עירקית ולא יודעת לעבוד בדיוק לפי מתכונים , כל פעם מצאתי את עצמי מאלתרת עוד טיפה עד שהגעתי לתמהיל המושלם של מתכון ללביבות בטטה.
אני הולכת לשתף אתכם במתכון ללביבות בטטה, וגם מתכון ללביבות תפוחי אדמה.
אפשר לטגן אותן במחבת עם קצת שמן, לאפות בתנור, והאופציה העדיפה היא עם אייר פרייר – AIR FRYER
אפשר לעשות את המתכון בגרסה של לביבות בטטה טבעוניות באמצעות שימוש בתחליף ביצה של ווגה שהוא גם מעולה.
מתכון ללביבות בטטה צמחוניות \ טבעוניות – לביבות בטטה אפויות או לביבות בטטה מטוגנות :
- מצרכים :
- 1 בטטה גדולה
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 1 בצל בינוני
- כף פטרוזיליה קצוצה דק
- שורש בצל ירוק
- כף חרדל דיז'ון
- 2 ביצים
- חצי כוס קמח תירס
- רבע כוס קמח
- חצי כפית שום כתוש
- כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- כף חמאה (לגרסה טבעונית אפשר להוסיף מעט מרגרינה)
הוראות הכנה – לביבות בטטה
את הלביבות הללו אפשר לטגן או לאפות בתנור. אני באופן אישי מעדיפה אותן מטוגנות.
נכון שזה מטוגן ועם שמן אבל לאכול אותן – זה מהרגעים הקטנים הללו ששווה לחטוא בשבילם..
אני הכי אוהבת אותן מטוגנות ולמרוח עליהן מעט גבינת שמנת זיתים וזה פשוט מדהים ביחד.
אז להוראות :
מקלפים את הבטטה ותפוח האדמה, חותכים לקוביות גדולות ושמים בסיר עם מים וחצי כפית מלח.
מבשלים רבע שעה – 20 דקות עד שהבטטה ותפוח האדמה התרככו. לכן למעשה כדאי לחתוך אותם לקוביות וכך הם מתבשלים מהר יותר.
לאחר שהם התרככו מעבירים למסננת או מוציאים בעזרת כף סינון לקערה.
חותכים את הבצל קצוץ דק ומטגנים קלות עם רבע כוס שמן זית עד לתחילת ההשחמה. מוציאים ומוסיפים לתערובת תפוח האדמה והבטטה.
מועכים היטב עם מזלג עד שנוצר פירה אחיד, מוסיפים תוך כדי כף חמאה שתימס בתערובת החמה.
מוסיפים בזה אחר זה את יתר החומרים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
מרטיבים את הידיים עם מעט מים ויוצרים כדורים ומשטחים אותם.
מניחים בתוך מחבת עם כחצי ס"מ שמן.
מטגנים 2-3 דק' מכל צד עד שהן מזהיבות מעט , מוציאים לנייר סופג ואוכלים.
אם אתם רוצים לאפות בתנור, מחממים מראש תנור ל-200 מעלות על אפיה. אופים כ-10 דק' מכל צד עם מעט תרסיס שמן.
מובטח שהלביבות הללו יגררו המון מחמאות.
לביבות בטטה מטוגנות :
מתכון לביבות תפוחי אדמה אפויות או לביבות בטטה מטוגנות
אצלנו בבית לביבות תפוחי אדמה עשו בדרך הפשוטה והנה המתכון שאמי לימדה אותי וזה יוצא מצוין וטעים כל פעם מחדש והרבה פעמים אני מכינה אותן כארוחת ערב מהירה לילדים.
לביבות תפוחי אדמה מתכון פשוט ומהיר להכנה
מצרכים :
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 1 בצל גדול
- 3 ביצים
- חצי כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- חצי כוס קמח תירס
הוראות הכנה :
מגרדים בפומפיה לתוך קערה את הבצל ותפוחי האדמה ולאחר מכן סוחטים החוצה את כל הנוזלים.
לאחר הסחיטה מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
מחממים אש בינונית במחבת עם כחצי ס"מ שמן.
לוקחים עם כף מהתערובת, מניחים במחבת ומשטחים . מטגנים כ-2-3 דק' מכל צד עד שהלביבות משחימות, מוציאים לנייר סופג ואוכלים בתיאבון.
אם אתם אוהבים פטרוזיליה אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה.
בתיאבון, מוזמנים לכתוב בתגובות איך יצא..