מתכון עוגת שוקולית – עוגת שוקולד צ'יפס עם שוקולית – עוגה קלה להכנה ליום הולדת
עוגת טורט משודרגת, אמא שלי הגיעה למתכון במקרה תוך כדי אלתור, ובד"כ כשהיא מכינה אותה תוך שעה התבנית מתחסלת..
מומלץ להגיש איך שיוצא מהתנור, אפשר להכין אותה גם בתור מאפינס שוקולד צ'יפס עם שוקולית.
הטעם שלה מאוד עשיר והמרקם פריך ורטוב מעט בגלל כל השוקולד שנמס בפנים, תוכלו להנות מחגיגת טעמים בפה.
לחומרים:
- 5 ביצים
- כוס סוכר
- כוס קמח
- חצי כוס שוקולד צ'יפס לבן (לא חובה אבל משדרג את העוגה)
- חצי כוס שוקולד צ'יפס כהה
- חצי כוס שוקולית
- 5-6 כפות שוקולית לפיזור למעלה
- 1 אבקת אפיה
- 1 סוכר וניל
- רבע כוס שמן
- 5-6 כפות שוקולית , עדיף אבקה
להכנה:
מחממים מראש תנור ל180 מעלות
משמנים תבנית
מקציפים את הביצים עם הסוכר לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את הסוכר וניל ואבקת האפיה,
מוסיפים את הקמח בהדרגה
מוסיפים את השוקולית – חצי כוס
אח"כ מוסיפים שמן
ובסוף חצי מכמות השוקולד ציפס השחור והלבן
מקציפים עד שנהיית תערובת אחידה (אמור להיות נוזלי)
לתבנית שהכנו יש לשפוך כמחצית מהכמות
מעל לפזר כ3-4 כפות של השוקולית, עד שתהיה שכבה אחידה מעל לעוגה, ואז שופכים את יתרת הבלילה מעל, להשתדל שיהיה בצורה אחידה.
מפזרים מעל את כפות השוקולית.
מכניסים לתנור
אחרי 10 דקות של אפיה מוסיפים את יתרת השוקולד ציפס שנשארה ומפזרים מעל (אחרת הכל שוקע למטה)
אופים עוד כ15-20 דקות עד שבודקים עם קיסם והוא יוצא יבש.
מוציאים כשמוכן ומסתערים על התבנית.
עוגה מאוד קלה, לוקח כ10 דקות להכין אותה בנוסף לאפיה.
עוגה נהדרת כשבאים אורחים, או כשיש יום הולדת או סתם להתפנק בסופשבוע.
.