מתכון לתפוחי אדמה חגיגיים – המתכון הזה סופר פשוט.
אם אתם מחפשים תוספת חגיגית ומרשימה לארוחת ערב משפחתית או אפילו ארוחת צהרים, זו התוספת בשבילכם!
היא מאוד קלה ופשוטה להכנה, אמנם לוקח קרוב לשעה עם כל השלבים, אבל אם אתם נערכים לארח אורחים בשישי, בחג או סתם בלי סיבה, כדאי לכם כן להשקיע כי התוצאה מדהימה והתבנית בד"כ מתחסלת.
מצרכים לתפוחי אדמה פריכים בתנור
- 5-8 תפוחי אדמה
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- רבע כפית טימין
- רבע כפית כורכום
- חצי כף פפריקה מתוקה
- כפית אבקת מרק
- חצי כוס שמן בערך
- חצי כפית אבקת שום – לא חייב
הוראות הכנה:
שוטפים את תפוחי האדמה היטב מתחת לברז, שמים אותם בסיר עם הקליפה.
מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים וכפית מלח במשך כ-20 דקות, עד שהם מתרככים אבל לא לגמרי.
לאחר שהם התרככו – תכניסו פנימה מזלג או שיפוד ותראו עד כמה הם רכים. הם צריכים להיות רכים אבל לא מדי. ככל שהם גדולים יותר תצטרכו יותר זמן, כבר קרה לי שבישלתי 8 תפוחי אדמה גדולים במשך כ-40 דקות.
לאחר שתפוחי האדמה התרככו, תשפכו את המים בסיר ושימו מים קרים ואפשר להוסיף כמה קוביות קרח כדי לצנן את תפוחי האדמה.
מחממים תנור על מצב גריל על כ-200 מעלות.
את תפוחי האדמה אפשר לקלף או שלא, אני אוהבת להשאיר עם הקליפה ולאכול אותה. לשיקולכם. אבל בשלב הזה היא מתקלפת די בקלות במידה ותרצו.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של כ-חצי ס"מ באמצעות סכין, ומסדרים אותם בתבנית עם נייר אפיה, כשהם מונחים בזוית אחד על השני.
אחרי שסיימנו לסדר את תפוחי האדמה, לוקחים קערה ושמים בה את השמן והתבלינים ומערבבים היטב.
שופכים את התערובת באיטיות ומשמנים עם הידיים את תפוחי האדמה בעדינות, אפשר להוסיף רבע כוס מים כדי שכל הנוזלים יתערבבו עם התבלינים בתחתית התבנית.
אופים בתנור כ-30-40 דקות עד שהתפוחי אדמה מתחילים להשחים מעט ולהזהיב, אבל לא להשרף.
מוציאים ומגישים.
בתיאבון!