בשר הוא חומר גלם שהרבה מאוד אנשים אוהבים, יין משמח לבב אנוש, ולכן כל שילוב של שניהם יכול לייצר מאכל משובח. כאן בעמוד תמצאו 3 מתכונים מתאימים – מוזמנים לנסות את כולם. שימו לב: אפשר כמובן לשחק עם המרכיבים וליצור גרסה משלכם לכל מתכון.
בשר, יין, שזיפים וצימוקים
מתכון שמוסיף על הבשר והיין גם את הייחודיות של הפירות היבשים. התוצאה היא מנה עם טעמים מפתיעים וגם מאכל עם מראה שובה לב.
הבסיס הוא 1 ק"ג של צלי כתף או אסאדו, חתוך לקוביות קטנות (בערך בגודל של ביס). מטגנים את הקוביות בסיר רחב שחומם קודם לכן אחרי הזהבה של בצל קצוץ. הטיגון של קוביות הבשר הוא על אש גבוהה, עד שהן הופכות לשחומות. בשלב הזה מוסיפים את שאר המרכיבים: רבע כוס סויה, רבע כוס סילאן, צימוקים, שזיפים ותבלינים (פלפל שחור, מלח, בהרט ופפריקה). מערבבים היטב ואחרי כמה דקות מוסיפים מקל קינמון וכוס יין אדום ישראלי שמומלץ לבישול.
בזמן שהבישול נמשך, מערבבים בקערה קטנה כף של קמח עם כף אחת של מים פושרים עד שהקמח נמס. שופכים את תוכן הקערה לסיר ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מלא של כל הקוביות של הבשר. מחכים לרתיחה ואז מכסים את הסיר. מנמיכים את האש, ונותנים לבישול להימשך עוד כ-3 שעות – עד שהבשר רך לגמרי. אם הרוטב דליל מדי לטעמים, אפשר להוסיף עוד קצת קמח שעורבב עם מים ולבשל עוד 3-4 דקות.
בשר, יין ופטריות יער
עוד מרכיב שמשתלב היטב עם בשר ועם יין הוא פטריות. מומלץ להשתמש בפטריות יער שהן הבשרניות ביותר. המתכון הוא לקדירה, והבסיס שלה הוא 600 גרם גולש מעגל שצולים אותם כ-5 דקות. לאחר ההזהבה מוציאים את הבשר ומטגנים בסיר גזר (חתוך לקוביות בגודל בינוני), בצלצלי שאלוט (1 או 2, חתוכים לקוביות קטנות) ושורש פטרוזיליה חתוך לקוביות, גם כן עד להזהבה.
בשלב הזה מחזירים את הבשר, מוסיפים כוס יין לבן, כפית טימין ומים עד לכיסוי מלא של הבשר. לאחר מכן מוסיפים חצי כוס קונפיטורה מפטל, ומביאים הכל לרתיחה.
אחרי הרתיחה מורידים את האש ללהבה בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים. השלב האחרון הוא הוספת הפטריות (חבילה אחת, כל פטריה פרוסה לאורך) ובטטה (חתוכה לקוביות בינוניות). בשלב הזה מסירים את המכסה, ומבשילים כ-30 דקות עד שהבשר רך ממש.
סטייק בקר בשילוב עם יין
עוד מנה שמשלבת בשר משובח עם יין איכותי היא סטייק ברוטב קברנה או מרלו של יקב שאתם אוהבים. הרוטב כולל כוס יין, 4 שיני שום, בצל בינוני חתוך לרבעים וכפית סוכר על כל סטייק שתרצו. את כל המרכיבים של הרוטב מבשלים יחד בסיר, על להבה גדולה, עד לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את הלהבה, ומצמצמים את הרוטב עד שהוא מגיע לחצי מהכמות המקורית (בערך 30 דקות) והופך לסמיך.
מכינים בנפרד את הסטייק, כמו שאתם אוהבים, וכשהוא מוכן ומונח על הצלחת מוזגים עליו 3-4 כפות מהרוטב (אם הכנתם את הרוטב מראש, צריך כמובן לחמם אותו, בנפרד מהבשר). המתכון הזה מתאים לאנטריקוטים, סינטה ושייטל.
קרדיט ל תמונה זו נוצרה על ידי CHATGPT בינה מלאכותית