אמא שלי היא אלופת האסאדו, ולכן את הקרדיט אני שומרת לה. אני ובן הזוג מצאנו את עצמנו בסוף שבוע לבד בבית והחלטנו שמתפנקים עם בשר ושאאתגר את עצמי לעשות אותו בנינג'ה.
ביקשנו מאמא שלי מתכון לאסדו בשר המעולה שלה ואני משתפת אתכם בתהליך.
אם עדיין אין לכם נינג'ה גריל אני אתן לכם גם את הגרסה לתנור.
מצרכים לאסאדו :
- 1 קילו בשר לאסאדו – הכי טוב לבקש מהקצב נתחים בלי עצם ובלי יותר מדי שומן. אמנם האסאדו הקפוא זול יותר אבל אין על בשר טרי.
- 2 בצלים גדולים
- שמן זית
- פלפל
- מלח
- 5-6 שיני שום חתוכות לחצאים
- אפשר להוסיף תפוחי אדמה או ירקות שורש אם אתם אוהבים.
הוראות הכנה לאסאדו:
שוטפים היטב את הבשר במים, מורחים פלפל שחור טחון ומלח. שמים במחבת רבע כוס שמן זית, מחממים אותה היטב ואז צולים את הבשר כ-5 דקות מכל צד עד שהוא נסגר ומקבל גוון שחום מעט.
פורסים את הבצל לפרוסות עבות ומוסיפים מתחת לבשר בצליה למשך 2 דקות.
הוראות הכנה לאסאדו בתנור:
מחממים תנור ל-170-160 מעלות. מניחים את הבצל ועליו את הבשר, אם בא לכם להוסיף גם ירקות זה הזמן. מוסיפים כמה שיני שום ומכסים היטב עם נייר כסף. מבשלים במשך שעתיים על מצב אפיה בתנור.
לאחר שעתיים מסירים את נייר הכסף ונותנים לו עוד 10-15 דקות צליה במצב גריל.
הוראות הכנה לאסאדו בנינג'ה גריל:
מדליקים את הנינג'ה גריל למצב צליה (ROAST) ומתכנתים אותו לשעה על חום של 170 מעלות.
מניחים תבנית מתכת חד פעמית (אלא אם כן בא לכם לשפשף אחכ את כל השומן מהתבנית של הנינג'ה) בתוך התבנית של הנינג'ה ומניחים עליה את הבצל ומעליו את הבשר והירקות.
מכסים עם נייר כסף (לי בדיוק נגמר אז הנחנו תבנית חד פעמית נוספת בצורה שמכסה הכל), ומפעילים את הנינג'ה.
אחרי שעה הופכים את הבשר , מכסים ומבשלים לשעה נוספת.
מוציאים את הבשר ומעבירים את הנינג'ה למצב גריל עם הפלטות של הגריל ומחממים אותו על 250 מעלות.
צולים כ-10 -5 דקות מכל צד, עד שהבשר נצלה ומשחים מבחוץ, ומגישים.
התוצאה לפניכם, יצא מעולה ורך ופריך עם בצל מבושל ברוטב של הבשר, ומעל קצת צ'ימיצ'ורי.
מומלץ להגיש עם רוטב צ'ימיצ'ורי , תוכלו למצוא כאן מתכון לרוטב צ'ימיצ'ורי קל ומהיר להכנה.