מאז שאני זוכרת את עצמי, כל שנה האמא העירקית שלי מכינה את סופגניות הספינג' המרוקאיות שלה בחנוכה ולפעמים גם כשבאים אורחים או באירועים מיוחדים.
זה מתחיל בקערה ענקית מפוצצת בבצק רך ונוזלי שתפח ואיכשהו היא מצליחה לעשות ספינג'ים מושלמים עם חור באמצע שהם כל כך פריכים ואווריריים ובמרקם הנכון שמתפצפץ בפה.
תמיד רציתי להכין אבל זה נראה כל כך מורכב ומסובך עד שבשנה שעברה היו לי אורחים בחנוכה והחלטתי לקחת סיכון ולנסות להכין בעצמי סופגניות ספינג' בחשש גדול, אבל החשק עלה על הפחד.
אחרי הפעם הראשונה, לא ברור לי איך עד אותו הרגע נמנעתי מלהכין ספינג', זה כל כך קל ופשוט למרות שזה נראה מסובך.
מאז אני פשוט מכינה בצק מקילו קמח עם בלילה גדולה שנשארת במקרר וכל פעם אני מכינה לילדים כמה סופגניות במקום תוך 10 דקות בערך ויש צלחת של סופגניות ספינג' חמות ופריכות.
אפשר גם להשתמש בבצק הזה, להוסיף קצת יותר קמח לפני הטיגון ולטגן אותם ככדורים כמו סופגניות ולמלא אותם או לחילופין להכין 2 סופגניות ספינג' שטוחות, ולמרוח ביניהן ריבה או שוקולד, לצפות בסוכר ולהתענג!
מתכון סופגניות ספינג' – מתכון ספינג' קל ומהיר להכנה
ובכן, יש כל מיני גרסאות, אני נותנת לכם את הגרסה של אמא שלי שעובדת אצלי נהדר וגורמת לאנשים להרעיף מחמאות בלי הרף.
גם אם אין לכם ניסיון עם שמרים, תנסו, זה ממש קל ועובד וכל כך פשוט!
אני כותבת פה מתכון לחצי קילו של קמח. הסופגניות מאוד אווריריות ולא צריך הרבה בצק כדי להכין כמות גדולה, פשוט תכפילו או תחלקו כמויות. מחצי קילו יכולות לצאת לכם בסביבות ה-40-50 סופגניות בקלות.
חומרים לספינג'
- חצי קילו קמח
- רבע כוס סוכר
- חצי כפית מלח
- כפית וחצי שמרים יבשים
- 2-3 כוסות מים חמימים
הוראות הכנה ספינג' סופגניות מהירות
מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים היבשים.
מוסיפים בהדרגה את המים ומערבבים, עד שמתקבלת בלילה רכה ודביקה והבצק נמתח מהדפנות. אני מצרפת פה תמונה שתראו, אבל בגדול אל תפחדו, הבצק אמור להיות נוזלי מעט.
אחרי כן אפשר להוסיף חצי כפית מלח ולערבב.
אפשר להוסיף בעדינות עוד מים או קמח לפי הצורך אבל כאשר הבצק מוכן, הוא צריך להיות במרקם דביק ונמתח.
התפחה של בצק ספינג'
אחרי שיש לכם את הבצק נוזלי ורך, אנחנו שמים אותו להתפחה.
מומלץ להתפיח את הבצק של הספינג' במשך לפחות שעה, אבל כבר קרה לי שהיו לי מקרים דחופים וגם אחרי חצי שעה של תפיחה הוא היה נהדר.
השמרים זקוקים לזמן כדי לתפוח יחד עם הסוכר, ולכן מומלץ לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהכניס אותה לתנור או מיקרוגל לזמן התפיחה. אחרי חצי שעה אפשר לערבב את הבצק שתפח ולתת לו לתפוח שוב.
ההמלצה שלי – אם אתם יודעים שאתם מתכננים להכין ספינג' בערב, תכינו את הבלילה אחה"צ ואחרי שהיא תופחת אפשר לשים אותה במקרר, לערבב ולטגן.
הנה תמונה של הבצק אחרי תפיחה של שעה:
טיגון ספינג' – איך מטגנים סופגניות ספינג'?
הדבר הראשון שתבחינו בו אם עשיתם את הבצק בצורה נכונה, הוא שהבצק מאוד דביק ושאי אפשר לעבוד איתו. יחד עם זאת הוא צריך להיות מעט יציב.
אתם לוקחים סיר עמוק, וממלאים שמן בגובה של 2-3 ס"מ.
מחממים היטב את השמן בחום בינוני עד שהוא מגיע לרתיחה.
מניחים קערה עם מים, טובלים את שתי הידיים, לוקחים כדור של בצק ביד אחת, וביד השניה יוצרים חור קטן באמצע ומרחיבים אותו מעט עם שתי הידיים.
מניחים את הטבעת של הבצק בתוך השמן החם בזהירות ונותנים לקסם לקרות – הספינג' יתנפח וישמור על צורת החור שבאמצע.
זה נשמע מסובך והסופגניות הראשונות יצאו לי בצורות מוזרות ומצ'וקמקות, אבל אחרי קצת תרגול גם לכם יצאו סופגניות יפהפיות וטעימות.
לגבי הטיגון – מטגנים במשך כדקה- שתיים מכל צד, עד שהסופגניה מתחילה להשחים ומקבלת צבע מעט זהוב.
הופכים, ואז מוציאים אחרי ששני הצדדים שחומים לצלחת עם נייר סופג.
מפזרים מעל סוכר או אבקת סוכר ונהנים מכל ביס,
מוזמנים לשתף בתגובות איך יצא לכם.
תהנו!