מתכון לסופגניות אשל במולטיקייק קלות להכנה – מתכון רגיל ומתכון טבעוני לסופגניות- מתכון סופגניות טבעוניות
חנוכה כבר פה והילדים דורשים סופגניות ובצדק.
כבר לפני כמה שנים הפסקתי להנות מסופגניות מבצק שמרים שמטוגנות בשמן עמוק, כי זה פשוט לא שווה את כמות הקלוריות והשומן שאני אכניס לגוף שלי בשביל כמה ביסים.
אז גיליתי שהרבה יותר קל להכין סופגניות מקמח תופח במולטיקייק ושאפשר גם בלי ביצים אם אתם רוצים לאכול סופגניה מחומרים טבעיים. עם זאת, אפשר גם לטגן אותן באמצעות יצירת כדורים עם 2 כפות והכנסה לשמן עמוק עם טיגון של כ-3 דקות מכל צד.
המולטיקייק הוא מכשיר שהוא בעצם מעין טוסטר עם מספר תבניות ושקעים בצורות שונות שיש לו גם תבנית בצורת מאפינס או דונאטס.
במידה ועדיין אין לכם בבית מולטיקייק, תדאגו לקנות, אפשר להכין איתו גם וופל בלגי ומגוון מאפים מתוקים ומלוחים, מאוד נוח במיוחד כשיש ילדים ורוצים לארגן ארוחת ערב או קינוחים מהירים כמו למשל וופל בלגי או מיני פנקייקס.
מתכון לסופגניות במולטיקייק – מתכון רגיל עם וריאציה טבעונית.
מזה חצי שנה כמעט שהפכתי לצמחונית ואני משתדלת להמנע ממוצרי חלב וביצים, מצאתי שיש תחליפים היום לכל דבר ושאפשר להכין עוגות מצוינות גם ללא ביצים. הנה תמונה שהשאלתי מאתר SIMPLEKITCHEN.COM שמפרטת על תחליפים אפשריים לביצה:
בחרתי להשתמש ב-2 כפיות זרעי צ'יה עם חצי כוס מים. אחרי 5 דקות נוצרת תערובת במרקם של ג'ל שמחליף מרקם ביצה ויוצא אחר כך קראנצ'י לאחר האפיה.
לרשימת מתכונים למאפים מתוקים ומלוחים במולטיקייק לחצו כאן
חומרים לסופגניות במולטיקייק:
- כוס וחצי קמח תופח
- גביע יוגורט \ אשל\ יוגורט סויה \ שמנת חמוצה
- ביצה או תחליף ביצה (לפי הרשימה המצ"ב)
- חצי כוס סוכר
- רבע כוס שמן \ 4 כפות שמן קוקוס
- תמצית וניל
- אבקת אפיה
מחממים את מכשיר המולטיקייק היטב.
משמנים עם תרסיס שמן את כל התבנית במיוחד בחלק העליון
מערבבים את כל החומרים יחד, עד לקבלת בלילה אחידה, אפשר גם באמצעות כף.
שימו לב – הבלילה תופחת מאוד בזמן האפיה לכן כדאי לשים מהתערובת עד גובה של כמה מילימטרים מדפנות התבנית כדי שיהיה לסופגניות לאן לתפוח.
את המילוי אפשר לשים אחרי שהסופגניה מוכנה או לאפות אותו יחד איתה – בין אם זה שוקולד, ריבה או ריבת חלב.
פשוט מזלפים או שמים מעט עם כפית במרכז, הסופגניה תתפח ותעטוף את המלית שתשאר רכה בפנים.
מומלץ לנסות קודם סופגניה אחת כדי לראות שאתם במרקם הנכון ולפי הצורך להוסיף עוד קמח או מים.
ממתינים כ-5 דקות עד שהסופגניות תופחות ומקבלות צבע זהוב
חשוב – לא לפתוח את המולטיקייק לפני שהן מוכנות, אחרת הן עלולות להתפרק לשניים.
מוציאים את הסופגניות למשטח צינון , ממתינים 5 דקות שיתקררו קצת
לאחר מכן אפשר לשים מלית של ריבה, ריבת חלב , שוקולד או לפי ראות עיניכם.
מפזרים מעט אבקת סוכר למעלה.
רצוי להעביר תרסיס שמן לפני כל נגלה חדשה.
והנה חסכתם לפחות 100-200 קלוריות בכל סופגניה שכזו!
לרשימת מתכונים למאפים מתוקים ומלוחים במולטיקייק לחצו כאן