מתכון לעוגת תפוזים משודרגת קלה ופשוטה להכנה ב-10 דקות. הנאה מובטחת, לגזור ולשמור
עוגת תפוזים מתכון קל ופשוט להכנה לעוגה אוורירית וטעימה. מתכון לעוגת תפוזים שמתאימה לכל אירוע.
עוגת תפוזים היא אחת העוגות היותר פשוטות להכנה.
אני זוכרת שכילדה העוגה הזו תמיד היתה בבית וככל שהתבגרתי התחלתי לאהוב את עוגת התפוזים של אמא שלי שהיא אוורירית ונימוחה בפה.
מצאתי שאחת הדרכים לשדרג עוגת תפוזים סטנדרטית שבדרך כלל זו עוגת טורט עם מיץ מתפוז סחוט ומעט גרידה של קליפת תפוז, פשוט מוסיפים 2 תפוזים חתוכים לקוביות קטנות לבלילה רגע לפני האפייה.
התפוז שומר על העסיסיות שלו במהלך האפייה הגדול ואחר כך כשאוכלים את העוגה התפוז הופך להיות הפתעה מרעננת בפה.
אז הנה המתכון לעוגת תפוזים משודרגת, פשוטה וקלה להכנה.
לתבנית עגולה בקוטר של 25 ס"מ או תבנית גבוהה
מצרכים:
- 2 תפוזים
- חצי כוס מיץ מתפוז סחוט
- 5 ביצים
- חצי כוס שמן
- חצי כוס חלב
- 2 כוסות קמח תופח
- אבקת אפיה
- תמצית וניל
- כוס סוכר- לבן או חום
מתכון עוגת תפוזים – הוראות הכנה
משמנים תבנית
מדליקים תנור על אפיה ב 180 מעלות
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים (הלבן) במהירות גבוהה במיקסר. אחרי שמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים חצי מכמות הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף אחיד ויציב.
בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עד לקבלת בלילה בהירה ואז מוסיפים את יתר הסוכר, את תמצית הוניל (חצי כפית).
מוסיפים את השמן, החלב והקמח במהירות איטית.
מקציפים עד לקבלת בלילה אחידה.
מגרדים בפומפיה דקה את הקליפה של אחד התפוזים ומוסיפים לתערובת.
באמצעות מרית שופכים בזהירות את הבלילה של החלמונים לקערה של החלבון.
מקפלים את התערובת ומערבבים הכל בתנועות קיפוליות סיבוביות עד לקבלת בלילה אחידה.
מקלפים את התפוזים וחותכים אותם לקוביות של כ-2 ס"מ.
מפזרים את קוביות התפוז בתבנית משומנת ומפזרים מעל מעט סוכר.
שופכים את הבלילה על התפוזים ומכניסים לתנור לחצי שעה – 40 דק
בודקים עם קיסם במרכז העוגה אם יוצא יבש
ואז העוגה מוכנה.
נותנים לה כמה דקות להצטנן ואפשר להגיש.