את העוגה הזו אני מכינה בדרך כלל בחגים או באירועים חגיגיים. היא קלה להכנה, הבסיס שלה אוורירי ואינו מכיל קמח, אלא רק על בסיס אינסטנט פודינג שוקולד שיכול להתאים גם בשביל עוגות לפסח.
מעל הבסיס אנו מכינים מוס שוקולד חום או מוס שוקולד לבן, ואפשר גם שתי שכבות מוס, תלוי בכם וכמה אתם רוצים להיות מושחתים ולחגוג עם קלוריות.
מה שבטוח, אנשים יחמיאו לכם ויהנו מהקינוח.
אפשר לעשות את המוס גם עם שמנת צמחית, זה יוצא אמנם מעט פחות טוב מהגרסה החלבית , אבל עדיין מושלם בשילוב של השוקולד והשמנת.
עוגת מוס שוקולד קלה וחגיגית
לבסיס:
4 ביצים
4\3 כוס סוכר
1 חב' אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
1 אבקת אפיה
מחממים תנור מראש ל180 מעלות
מקציפים בקערה 4 ביצים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה קצת (מקציפים כ5 דקות)
אחרי שהתערובת הופכת לאחידה מוסיפים את האינסטנט פודינג שוקולד, ואת אבקת האפיה ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
משמנים תבנית, שופכים את הבלילה, ומכניסים לתנור כשהוא חם לכ15-20 דקות.
בודקים אחרי רבע שעה באמצעות קיסם את מרכז התבנית, במידה ומוכן אז הוא יוצא יבש, או שמנערים קלות את התבנית ורואים אם האמצע של העוגה כבר אפוי ולא דליל ומתנדנד.
אמורים להיות גלים כאלה ובועות על העוגה כשהיא אפויה, אז לא להבהל, והיא אמורה לצאת נמוכה.
למוס:
2 שמנת מתוקה
100גר' שוקולד מריר או לבן
בסיר קטן מבשלים 1 קופסה של שמנת מתוקה יחד עם השוקולד, עד לרתיחה ומוציאים מהאש, שמים במקרר להצטנן.
אחרי שעה- שעתיים כשהתערובת קרה (אני שמה לפעמים בפריזר כדי לקצר זמן) שופכים את התערובת של השוקולד עם השמנת לקערה יחד עם שמנת מתוקה נוספת,
מקציפים עד לקבלת קצף אחיד.
מומלץ להגיש קפוא, יוצא יותר טוב.
אפשרי להתפרע ולעשות שכבת מוס שוקולד לבן ושכבה של מוס שוקולד כהה, למעלה לשים רוטב שוקולד מ50 גר' חמאה ו50 גרם שוקולד מריר בתוספת מים רתוחים מעורבב.
או שאפשר לגרר שוקולד מריר מעל.
העוגה יוצאת סיפור הצלחה כל פעם מחדש..
.