במסגרת תחרות מתכונים לשבועות שקיימנו באתר טובימאמי, קיבלנו עשרות מתכונים נפלאים בשילוב גבינות.
כרמית דאלי שלחה לנו את המתכון שלה – מתכון ללזנייה תרד עם גבינות שהוא נהדר לאירוח, ארוחת ערב חלבית, או מתכון לארוחת שבועות חגיגית.
מתכון בריא ללזנייה טעימה שילדים אוהבים הוא לזניית תרד:
המצרכים:
- 1 חבילת עלי לזניה
- 1 חבילת עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות)
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 1 גביע קוטג'
- 1 חבילה גבינה צפתית מגוררת
- 1 ביצה
- 3 "מדליונים" של תרד קפוא (לסנפרוסט יש)
- 1 בצל
- שמן זית
- מלח,פלפל
- 6-7 עלי בזיליקום קצוצים
- ההכנה: לתערובת התרד: פורסים את הבצל וקוצצים את התרד,במחבט עם מעט שמן זית מזהיבים את הבצל,אח"כ מוסיפים את התרד,ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
לתערובת הגבינות: בקערה מערבבים את כל הגבינה המגוררת,(להשאיר 2 כפות בצד) מוסיפים את הקוטג',הצפתית,הביצה והבזיליקום,טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
ללקק את האצבעות..יאמיי..(-:
המשך המתכון: להרכבת המנה:
בתחתית התבנית מפרזים 2 כפות שמן ובערך מצקת של רוטב העגבניות
מסדרים שכבת עלי לזניה(צמודים)
מפרזים רוטב עגבניות בכמות שתכסה את העלים
מפזרים את תערובת התרד,מורחים היטב שיכסה את כל השטח הפסטה
עוד שכבת עלי לזניה,ושכבת רוטב עגבניות
מפזרים מעל את שכבת הגבינות שיכסה את השטח הפסטה
שכבת עלי לזניה(אחרונה)ומעל את רוטב העגבניות (מה שנותר)
שמן זית (קצת)מעל הכל
מכסים בנייר כסף,אופים בתנור בחום שחומם מראש 180 מעלות בערך שעה וחצי
זהו..בתאבון ..