לביבות תפוחי אדמה מצוינות וקלות להכנה , נהדרות לפסח, לארוחת ערב, מצוינות לילדים, לביבות לחנוכה או סתם כשבא לכם משהו טעים ומפנק (מתאים להכנה גם בפסח)
מצרכים ללביבות תפוחי אדמה :
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 1 בצל בינוני\ קטן
- 1 גבעול של בצל ירוק (לא חובה)
- שתי כפות קמח מצה\פירורי לחם
- 2 כפות של קמח תירס
- כפית חרדל דיז'ון
- כפית מלח
- מעט פפריקה מתוקה
- מעט אבקת שום
- מעט פלפל שחור טחון
- 2 ביצים או בגרסה הצמחונית אפשר לשים אבקת ביצה של ווגה או מעט זרעי צ'יה שהושרו במים.
- תוכלו להוסיף גם גזר, בטטה, או קישוא.
הוראות הכנה לביבות תפוחי אדמה מטוגנות
לוקחים 2 תפוחי אדמה גדולים ומגרדים בפומפיה ,לאחר מכן סוחטים את המים בידיים בתנועות סחיטה.
מגרדים בפומפייה בצל קטן או בינוני, אפשר להוסיף גבעול של בצל ירוק קצוץ
להוסיף את יתר המצרכים ולערבב עם מזלג הכל יחד.
במחבת שחוממה מראש שמים שמן בגובה של כחצי ס"מ.
לוקחים עם כף מהבלילה ומניחים כדורים ומשטחים אותם ללביבות.
לטגן כ-2-3 דקות מכל צד עד שמשחים מעט משני הצדדים.
הלביבות הללו מעולות לפסח, לארוחת בוקר, ארוחת ערב, ואם בא לכם להתעלף מרוב עונג,
קחו לחמניה טריה, מרחו עליה גבינת שמנת 30% שומן, תוסיפו פרוסות עגבניה, כמה קציצות ותתענגו!
לביבות ירק מתכון
אם בא לכם לשדרג את הלביבות לקציצות ירק, כל מה שתצטרכו זה להוסיף ירק ירוק:
אני בדרך כלל מוסיפה לבלילה של תפוחי האדמה :
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- חופן כוסברה קצוצה
מערבבים הכל יחד ומטגנים.
לביבות ירק או קציצות ירק, הולכות נהדר בכריך עם עגבניה וטחינה או עגבניה וגבינת שמנת, השילוב מדהים ביחד, עשיר ובריא!