בינינו, אין דבר מנחם יותר בחורף קר עם כוס תה חם מאשר עוגיות חמאה.
תוסיפו לזה את העובדה שזו פעילות נהדרת לילדים לאחר צהרים או בוקר של חופש, משהו שמעסיק אותם לפחות לשעה, אפשר להתארגן על צורות שונות, להוסיף כל שעולה על רוחכם, וליצור עוגיות חמאה נפלאות ופריכות.
אם אתם חייבים אותן בגרסת הפרווה, הן יוצאות נהדר גם עם מרגרינה.
את המתכון הבא לעוגיות ניתן להכין בתוספות שונות.
החל מאלפחורס (2 עוגיות + ריבת חלב שמורחים באמצע ומגלגלים את הצדדים בקוקוס)
עוגיות שוקולד צ'יפס – תוספת של כוס שוקולד צ'יפס כהה או לבן
עוגיות שוקולד -להוסיף חצי כוס קקאו +3 כפות שוקולית
עוגיות שיבולת שועל – להוסיף חצי כוס שיבולת שועל, קצת גרעינים, שקדים, אגוזים, צימוקים, סוכר דמררה (חום) שומשום וכל העולה על רוחכם.
מתכון עוגיות חמאה – מתכון בסיסי לעוגיות חמאה
המתכון הוא שדרוג וערבוב של כמה מתכונים שמצאתי, עד שהגעתי לנוסחה שיוצאת לדעתי הכי טובה:
החומרים:
200 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, ניתן גם לשלב בין השניים.
150 גר' קורנפלור
3 ביצים
2.5-3 כוסות קמח תופח או קמח רגיל בתוספת אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל או רבע כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר לבן\חום
הוראות הכנה עוגיות חמאה:
מחממים תנור ל180 מעלות
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר יחד עם המרגרינה \ החמאה במשך 3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה ומעט אוורירית ותפוחה.
מוסיפים בהדרגה את הביצים ולאחר מכן את סוכר הוניל, הקורנפלור, והקמח כאשר את הקמח מוסיפים בהדרגה ונותנים לתערובת להתערבב היטב עד ליצירת תערובת אחידה ומגובשת ולא דביקה מדי שניתן ללוש אותה בידיים.בשלב זה מוסיפים את התוספות לפי סוג העוגיות שאתם רוצים להכין , אני אוהבת לפעמים במיוחד לפני אירועים להכין כמות כפולה, וליצור מהם מספר סוגי עוגיות, תוך כדי חלוקת התערובת למספר גושים.
לעיתים יש להוסיף עוד קצת קמח עד שמצליחים להגיע למצב שבו ניתן לעבוד עם התערובת. מומלץ לשים לקירור כ-10 דקות במקרר לפני תחילת העבודה.
מקמחים טיפה את הידיים ולוקחים ביד כמות קטנה ומגלגלים אותה לכדור ומשטחים אותו בתבנית בעובי של כ-1 ס"מ.
מסדרים עיגולים במרחק של כ-1.5 ס"מ האחד מהשני, מכניסים לתנור, אופים כ-15-20 דקות עד שהעוגיות נהיות זהובות בתחתית ונשארות בהירות למעלה.
ניתן לפזר מעט אבקת סוכר למעלה אחרי שהעוגיות מצטננות
או להוסיף שוקולד צ'יפס