[fusion_builder_container hundred_percent="yes" overflow="visible"][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]
מתוקף היותי בלוגרית פעילה, הוזמנתי מטעם חברת "טבע" או ליתר דיוק ממשרד יחסי הציבור שלהם "שלום תל אביב" להשתתף בסדנת בישול בריא עם השפית המקסימה מיקה שרון.
כחובבת בישול כמובן ששמחתי על ההזמנה, במיוחד לאור העובדה שבישול בריא זה לא הקטע החזק אצלי ומאחר ואני באה מבית עירקי, שהמרכיב העיקרי והבסיסי במטבח אצלנו זה שמן, שמחתי על ההזדמנות ללמוד איך מכינים אוכל בריא שאמור להיות גם טעים, וכבר בשיחת הטלפון נאמר לי שתהיה הרצאה של ד"ר סילבינה מצקין על הרגלי תזונה בריאים, אז למה לא?!
מאז ומתמיד אני במרדף אין סופי אחרי הירידה במשקל, אז זה נשמע לי כמו רעיון נהדר לבוא לסדנה כזו.
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]
הגעתי לאחד ההאנגרים בנמל יפו, אמרו לי "תגיעי לדלת שיש בה שומר", מבחוץ לא נראה מבטיח במיוחד, נכנסתי פנימה, רשמו אותי, ואז הגעתי לכניסה לאולם ענק ומרשים, והרגשתי כמו בחלום הפרוע של כל חובב בישול, היו כ-15-20 שולחנות גדולים, כאשר כל שולחן ערוך עם מבחר כלי מטבח , וחומרים עבור המנות אותן אנחנו הולכים להכין, דפים עם מתכונים, ולצד כל שולחן כזה עמד שולחן גבוה עם כסאות בר גבוהים כשעל השולחן היו יין, מים, ונשנושים קלים. ממש אלגנטי ומכובד.
קיבלתי סינר לבישול, ונכנסתי לאוירה.
העבודה במשטחי הבישול היתה בצוותים, והוצמד אלי בחור נחמד ומעניין שהוא קואוצ'ר וגם שוקולטייר, כך שהיתה לנו שיחה נעימה ונחמדה במהלך הערב. גם יצא לו טוב , כי הוא חובב דגים ואני לא, אז הוא זכה לאכול 2 מנות ראשונות.
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]
המנה הראשונה היתה סלט סשימי (אל תדאגו, המתכונים בסוף הרשומה!). מדובר ב"סלט" יחד עם נתחי פילה של דג נא, במקרה שלנו זו היתה טונה אדומה. כפי שציינתי בפסקה הקודמת, אני נמנעת מלאכול או להתקרב לכל דבר שהגיע מהים (סיפור מצפוני מתוסבך וארוך שנחסוך אותו מכם) ולמרבה ההפתעה לטונה לא היה ריח בכלל!
המנה היתה פשוטה וקלה ויחד עם זאת עשירה בטעמים, אהבתי את זה שקראו לכמה ירקות מפוזרים באופן רנדומלי "סלט" אבל טוב, שיהיה.
בתיבול השתמשנו בלימון כבוש, מלח גס, שמן זית, לימון טרי וזיתים שחורים שיחד עם העגבניות והעלים והנבטים יצרו מנעד שלם של טעמים עירים בפה. לא טעמתי מהדג, אבל אכלתי קצת מה"סלט" וזה היה פשוט מעולה!! ולקח בערך 3 דקות להכין אותו (אם נוריד את כל הזמן של ההסברים וההמתנה ליתר חברי הכיתה). למרות שאני בררנית מאוד באוכל ויש לי הסתייגות רבה מלטעום דברים חדשים, אמרתי לעצמי שהיום אני מנסה וטועמת. מקסימום יהיה לי לא טעים, אבל הופתעתי לטובה.
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]
המנה העיקרית היתה אטריות אודון בציר מיסו, עם חזה עוף, ירקות וביצים חומות בסויה.
השם נשמע מפוצץ, אבל זו מנה חיננית ביותר, מהמטבח היפני, שבמידה ויש לכם את החומרים הנכונים (מיסו ודאשי) היא מאוד פשוטה וקלה להכנה וכל כך טעימה! אני בררנית באוכל, אז סידרתי לי את המנה כמו שבא לי , עם טיפונת פטריות, את הביצים הפרדתי (כי לא מסתדר לי) וחזה העוף שהושרה במרינדה לכמה דקות יצא עסיסי, פריך וטעים עד כמה שחזה עוף יכול לצאת מעולה, מסתבר שבדרך הבישול הנכונה זה אפשרי.
בכל זאת, יש סיבה שמיקה שרון היא שפית בינלאומית ושמה הולך לפניה.
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]
כאשר סיימנו להכין את המנה התיישבנו לאכול אותה. בזמן שהתענגנו מהאוכל, ד"ר סילבינה מצקין הציגה מצגת קצרה המדברת על השמנת יתר, הגורמים שלה, ופתרונות לטיפול בבעיה כאשר הפתרון האולטימטיבי הוא שילוב של תזונה בריאה, פעילות גופנית, טיפול קוגניטיבי בשורש הבעיה וטיפול תרופתי.
הטיפול שהומלץ כטיפול תרופתי מבחינתה הוא כדורי רדוקטיל, אשר גורמים לתחושת שובע ומקלים על תהליך ההרזיה ועוזרים לנו לסגל הרגלי אכילה בריאים יותר כאשר אין את הצורך לנשנש ללא הפסקה. למעשה האירוע נועד כדי לקדם את הכדורים הללו, בשביל להקל על תהליך ההרזיה. אני חייבת להודות שזה נשמע לי פתרון לא רע בכלל לאור התקפי הנישנושים שיש לי לאחרונה מאז שהחל מזג האויר החורפי. הפחמימות הפכו להיות חברות יותר מדי טובות שלי…
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]
בתום המצגת התחלנו לעבוד על המנה השלישית, מרק הדרים ופסיפלורה. כבר כשקראתי את המתכונים בתחילת הערב התבאסתי שזה הולך להיות הקינוח. מרק? אני? ועוד הדרים??? לא נשמע מוצלח במיוחד, אבל כבר בשלבי ההכנה התחלתי להבין מה מצפה לי.
בגביעי שמפניה התרכזו להם פילטים של תפוז ואשכולית, יחד עם מלית של פסיפלורה , בשילוב של מעט גראנד מרנייה, וגלידת סורבה.
זה בפירוש היה אחד הקינוחים הכי טעימים שאכלתי, הוא היה כל כך קליל, וטעים, ומרענן , ומצחיק כמה הוא פשוט להכנה!!!
מסתבר ש"בישול בריא" זו לא מילה כל כך גסה, ושהוא יכול להיות חוויה קולינרית מאוד טעימה, כאשר הוא מגיע בשילובים הנכונים.
בתום האירוע קיבלנו משקל דיגיטלי שווה, והנה בשבילכם המתכונים , שלא תגידו שאני לא מפנקת אתכם…
ברצוני להודות לחברת "טבע" על האירוע ועל כך שהזמינו אותי להשתתף בחוויה, לא ידעתי שסדנאות בישול הן דבר כל כך כיפי!
סלט סשימי
סלט מרהיב וצבעוני, חיבור מושלם של דג ים טרי עם ירקות עונתיים. אני משתמשת בנבטי חמנייה שהם בשרניים ועבים, וכשאוכלים אותם מרגישים טעם אמיתי של גרעיני חמנייה. אני אוהבת להגיש את הסלט הזה בכלים שקופים, כדי שיהיה אפשר לראות את עושרו הפנימי. כל דג ים לבן ובשרני יתאים:פלמידה לבנה, אנטיאס, פרידה או מוסר ים. הדג לא יהיה נא לגמרי, בגלל השמן, המלח והלימון שיבשלו אותו קצת.
מרכיבים:
400 גרם פילה דג ים טרי, נקי מעור ועצמות
1 כוס שמן זית
1 כוס מיץ לימון טרי
מלח ים ופלפל שחור גרוס
8-10 עגבניות שרי "תמר" בשלות, פרוסות לאורכן לרבעים
1 פלפל חריף ירוק טרי, פרוס לרצועות דקות
1 חבילה נבטי חמניות
1 בצל סגול קטן, קצוץ
4 צנוניות, פרוסות
1/2 כוס זיתים מזן קלמטה, מגולענים
4 פרוסות לימונים כבושים, קצוצות
1/2 כוס עלי נענע וכוסברה, שלמים
8 מנות
אופן ההכנה:
פורסים את נתח הדג בסכין חדה מאוד לפרוסות דקות מאוד (1/4 ס"מ), כמו סשימי. מניחים בקערה. יוצקים על הדג חצי מכמות השמן ומיץ הלימון, וזורים עליו מלח גס. בזמן שמכינים את שאר המרכיבים , הדג "יתבשל" קצת ולא יהיה חי לגמרי. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ואת שארית השמן ומיץ הלימון. טועמים ומתבלים. יפה להגיש את הסלט הצבעוני בקעריות זכוכית אישיות שקופות או בגביעי מרטיני.
אטריות אודון בציר מיסו, עם חזה עוף, ירקות וביצים חומות בסויה
ארוחה שאני אוהבת במיוחד, בקערה אישית גדולה. בגלל הטעמים היפניים של מרק המיסו, העשיר, המנחם, העדין והטהור, ושל אטריות האודון העבות הלבנות. ביחד עם חזה העוף המתובל הצלוי ושאר התוספות המעניינות, השלם הופך גדול מסך חלקיו. טעים, עשיר ומספק.
מרכיבים:
לציר מיסו
2 ליטרים מים
200 גרם שירו מיסו
2 כפיות דאשי
לעוף
2 חזות עוף (4 חצאי פרפרים) נקיים
2 כפות סויה ("ימאסה" או "קיקומן")
1/2 כפית שמן שומשום
1/2 כפית סילאן
לביצים חומות בסויה
4-6 ביצים (לפי מספר המנות)
2 כוסות סויה ("ימאסה" או "קיקומן")
2 כוסות מים
לאטריות
1 חבילה (200 גרם) אטריות אודון רחבות (יבשות או טריות)
1 כפית מלח
לירקות
1 גזר, חתוך למקלות דקים
צרור עלי בוק צ'וי שלמים, או 4 עלים צעירים של כרוב סיני- פרוסים לרוחבם
6 פטריות שמפיניון, פרוסות
100 גרם שעועית ירוקה, חלוטה וחצויה באלכסון
1/2 קוביית טופו, חתוכה לקוביות קטנות (אם רוצים)
חופן עלי פטרוזיליה או כוסברה
1 בצל ירוק, קצוץ
1 פלפל חריף טרי, פרוס
אופן הכנה:
הציר: מביאים את המים לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה ומוסיפים את המיסו ואת הדאשי תוך בחישה. מבשלים 10 דקות על להבה נמוכה, בלי שהנוזל ירתח. מסירים מהאש ומניחים בצד.
העוף: מערבבים את הסויה, השמן והסילאן ומשרים בהם את חזות העוף לשעה. מחממים את התנור לחום בינוני- גבוה, מניחים את החזות בתבנית ואופים עד שהעוף עשוי (או אופים את החזות בטוסטר אובן). הופכים פעם אחת במהלך האפייה. מצננים ופורסים את החזות לרוחבם לרצועות דקות.
הביצים: שמים את הביצים בסיר קטן עם הסויה והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כשעה. סודקים את הביצים בעדינות בכף או בסכין וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה. קולפים את הביצים ומניחים בצד.
האטריות: מבשלים את האטריות במים רותחים וממולחים כ- 5 דקות, או עד שהן מוכנות אל – דנטה, ומסננים.
ההרכבה: מחממים את הציר ובתוכו את הביצים הקלופות. מוציאים את הביצים מהציר החם ופורסים לפרוסות בפורס ביצים, או חותכים לרבעים. מחלקים את האטריות לקעריות אישיות גדולות ורחבות, ואחריהן את הירקות, הטופו (אם משתמשים) ופרוסות חזה העוף. יוצקים את הציר החם, ומסיימים בפרוסות או ברבעי הביצים, עשבי התיבול, הבצל הירוק והפלפל החריף. מגישים עם מקלות אכילה וכפות או עם מזלגות וכפות.
מרק הדרים ופסיפלורה
קינוח קליל, מרענן, וטעים להפליא. אני מכינה אותו יום לפני ההגשה כדי שיספיק להתקרר היטב. ומגישה אותו עם או בלי סורבה, בצלוחיות עמוקות או בגביעי מרטיני. חשוב להקפיד על חיתוכים יפים של הפירות, כך שהפילטים של ההדרים יהיו נקיים לגמרי מקרומים ומגרעינים והאננס יהיה חתוך קטן. צריך גם לוודא שהפסיפלורה טרייה ובשלה. אפשר לסנן את מיץ הפסיפלורה מהגרעינים, אם רוצים.
מרכיבים:
רצועות דקות של קליפה מ-1 תפוז (ללא הקליפה הלבנה).
1/2 שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ופרוס לרצועות דקות וארוכות.
1/2 כוס מי סוכר (עמוד 204)
2 תפוזים
1 אשכולית
1/2 אננס טרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
5 פסיפלורות
2 כוסות מיץ תפוזי טרי
1/2 כוס מיץ אשכוליות טרי
1/2 כוס ליקר גרנד מרנייה (או ליקר תפוזים אחר).
להגשה ( אם רוצים)
סורבה אשכוליות או לימון
10-12 מנות
אופן ההכנה:
שמים את רצועות קליפת התפוז והג'ינג'ר בסיר קטן. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומסננים.
מחזירים לסיר, מוסיפים את מי הסוכר ומבשלים 20-30 דקות, עד שהסירופ מסמיך. מסירים מהאש ומצננים.
קולפים את התפוזים ואת האשכולית עד הבשר (מסירים גם את כל הקליפה הלבנה). עוברים בסכין קטנה וחדה בין הפלחים כדי להפריד אותם מהקרומים העוטפים כל פלח. שמים את הפלחים הנקיים (הפילטים) בקערה. מוסיפים את האננס. חוצים את הפסיפלורות ומרוקנים את בשרן בכפית לתוך הקערה. מערבבים את סירופ הסוכר המצונן עם מיץ התפוזים, מיץ האשכוליות והליקר ויוצקים לקערה. מצננים היטב ומגישים עם כדור סורבה לכל מנה.
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
וואו
ממש עושה חשק, כאשר קראתי את המאמר שלך-חשתי את החוויה כאילו שהייתי שם.
היי לך …..
כשקראתי את המאמר שלך ,חשתי כאילו הייתי שם …כשהתעוררתי מאדי האלכוהול המענגים ששתיתי במקביל לבישול , נזכרתי שאכן הייתי שם …..
נהניתי מחברתך החמימה בשולחן ועוד יותר מהכתיבה ששיחזרה לבלוטות הטעם שלי את החוויה ….טוב ,הולך למרתה בבית ציוני אמריקה לשחזר חלק מהטעמים …..