אם אתם חדשים פה, אז נעים מאוד, שמי חלי ואני חצי עיראקית וחצי טורקיה. אחד הדברים שסבתא שלי זכרה לברכה ואמא שלי יודעות לעשות הכי טעים בעולם זה קובות. בין אם זה קובה סולת, קובה בורגול, קובה אורז, קובה פטטה (תפוח אדמה) – או בעצם כל דבר שאפשר למלא אותו בבשר – הן יעשו את זה ויעשו את זה טעים.
כנראה שיש לי גנים עירקיים שזורמים לי בדם למרות שאני הכי האשכנזייה הסנובית של הגדוד העירקי שלנו כי אני מצליחה להגיע לאותם טעמים מושלמים שגדלתי עליהם וכולם אומרים שיוצא טעים, אז תנו לי לשתף אתכם בסודות ובמתכונים הנדירים הללו של אוכל של בית, אוכל עם נשמה, אוכל עם טעמים עמוקים ועשירים שלשמחתי למדתי להכין.
להכין קובה זו לא משימה פשוטה אבל היא בהחלט מאוד אפשרית. צריך קצת סבלנות וניסוי וטעיה עד שמצליחים להגיע למרקם המושלם של הקובה ואתם חייבים להיות סלחניים כלפי עצמכם כי לא תמיד זה מצליח בפעם הראשונה אבל אתם תראו שתשתפרו מפעם לפעם.
עדיף להשתמש בבורגול דק כי ככה יותר קל ליצור בצק דק שיעטוף את הקובות.
מרכיבים לקובה בורגול – כ-20 יחידות
- חצי חבילה של בורגול דק
- חצי כוס קמח
- כפית תערובת תיבול גריל עוף
- חצי כפית כורכום
- חצי כוס שמן
- 1 בצל גדול
- 250 גרם בשר טחון (אפשר גם פתיתי סויה אם אתם רוצים גרסה צמחונית)
- חצי כפית בהרט
- 3 כפות צנוברים (אם אתם אוהבים)
- כפית אבקת מרק עוף
- חצי כפית מלח
- קורט פלפל שחור – לפי הטעם
הוראות הכנה – איך להכין קובה בורגול מטוגנת
מתחילים עם הבורגול. משרים חצי חבילה בתוך קערה עם מים חמים למשך כחצי שעה עד שהבורגול מתרכך.
לאחר שהבורגול מתרכך מסננים את המים, מוסיפים את הכורכום, תערובת תיבול גריל עוף, קמח, חצי כוס שמן ומערבבים הכל יחד עד ליצירת בצק אחיד ורך שאפשר לעבוד איתו. במידת הצורך אם התערובת יוצאת יבשה מדי אפשר להוסיף קצת מים כדי להגיע למרקם הנכון.
שמים את התערובת בפריזר לרבע שעה כדי שתתקשה ויהיה נוח יותר לעבוד איתה כדי ליצור את הקובות.
עוברים להכנת תערובת הבשר.
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות מאוד ומטגנים אותן עם 4-5 כפות שמן עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את הבשר ומערבבים תוך כדי טיגון ומוסיפים צנוברים, בהרט, מרק עוף, מוסיפים חצי כוס מים, מלח ופלפל שחור.
מטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר מוכן ומשאירים בצד להצטנן.
חוזרים להכנת הקובות.
מוציאים את הבצק של הבורגול מהמקפיא, ומכינים תבנית גדולה עם נייר אפייה בשביל הקובות המוכנות.
מניחים קערה קטנה עם מים בשביל להרטיב את הידיים לפני הנגיעה בבצק על מנת שהוא לא יידבק לידיים בזמן יצירת הקובות.
לוקחים מתערובת הבצק ויוצרים ביד כדור בקוטר של כ-4-5 ס"מ.
באמצעות האצבע יוצרים חור במרכז הכדור ומשטחים אותו על גבי כף היד לעובי של כחצי סנטימטר.
שמים במרכז הבצק קצת פחות מכפית של תערובת הבשר.
סוגרים מהצדדים את הבצק ויוצרים מעין ביצה עם ראש מחודד.
זה נשמע מסובך ומורכב אבל אחרי כמה פעמים אתם תראו שיהיה לכם קל ושזה יזרום.
תנסו לרדד באצבעות את הבצק ליצירת מעטפת דקה ככל האפשר ואם זה נקרע במהלך תהליך הסגירה, אפשר להוסיף מעט מים עם האצבע שלכם על הבצק ובמידת הצורך להוסיף חתיכת בצק קטנה על הקרע עד שתהיה לכם קובה במראה אחיד.
אל תהיו מתוסכלים אם בפעמים הראשונות יצאו לכם קובות קצת עבות, זה עדיין טעים וזה דורש נסיון כך שמפעם לפעם אתם תשתפרו.
מניחים את כל הקובות על גבי נייר אפיה בתבנית אחת ליד השניה ומומלץ לשים את התבנית רבע שעה במקרר שיתקררו ואז הבצק יתקשה לפני הטיגון. מומלץ לכסות בניילון כדי שהבצק לא יתייבש.
בשלב הזה אפשר גם להקפיא את הקובות אחרי שהתקררו ולהשתמש בהן כשבא לכם לטגן, אפשר גם להקפיא אותן אחרי טיגון ולחמם בתנור או באייר פריי או בנינג'ה גריל וזה יוצא נהדר כאילו הרגע יצא מטיגון.
טיגון קובה בורגול
שמים כ-2 ס"מ של שמן במחבת עמוקה ומחמממים את השמן. לאחר שהוא התחמם מניחים קובות לטיגון ומטגנים כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהקובה מקבלת גוון בצבע חום בהיר עד חום. אם עשיתם את שכבת הציפוי עבה, תנו לבצק להשחים מעט.
הופכים בעדינות עם שני מזלגות ורצוי להשאיר קצת מרווח בין קובה לקובה שתוכלו להפוך אותן בקלות.
מוציאים אותן למסננת מתכת או צלחת עם נייר סופג.
אפשר לטבול את הקובות בטחינה, זה יוצא מושלם ביחד.
אם נשאר לכם קצת בצק מהבורגול – אפשר להקפיא אותו ולהפשיר מחדש בעת אחרת או לעשות כופתיות שטוחות ולטגן אותן ולטבול אחר כך בטחינה. זה יוצא מעדן.
שתפו איך יצא לכם! נשמח לשמוע!