אם בא לכם על ארוחת ערב מפנקת ומנחמת עם טעמים עשירים של בצל מקורמל וגבינות, המתכון הזה בשבילכם!
הכנתי אותו בנינג'ה גריל בתוך התבנית הגדולה שלו, אבל אפשר להכין את הפוקאצ'ה חלה הזו גם בתנור באפייה רגילה.
החלה מורכבת מתערובת של גבינות ובצל מקורמל יחד עם בצק פריך של פוקצ'ה מבצק שמרים ואני יכולה להבטיח לכם שאם אתם אוהבים מאפים או מאכלים עם בצל, אתם תעופו על המתכון הזה! (לראייה, כבר הכנו אותו שוב 3 ימים אחרי מרוב שהיה טעים!)
מצרכים לחלת בצל :
- חצי חבילה קמח שמרים
- 2 כוסות מים פושרים
- כף סוכר
- כפית מלח
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 3 שיני שום קצוצות
- כוס גבינה צהובה מגורדת
- חצי כוס גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
- כף גבינת פרמז'ן
- חצי כוס שמן זית
הוראות הכנה פוקאצ'ה עם בצל וגבינות
מתחילים מהבצק. שמים במיקסר חצי חבילה של קמח שמרים, מים, סוכר ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים לערבב.
הבלילה צריכה להיות קצת דביקה אז תוסיפו עוד מים במידת הצורך.
נותנים לבצק לנוח בין חצי שעה לשעה ולתפוח קצת.
קוצצים בצל ומטגנים אותו עם 4-5 כפות שמן זית עד שהוא נהיה שחום טיפה ומתקרמל.
מוסיפים את הבצל לבצק וגם את הגבינות והשום ומערבבים עם המערבל של הבצק עד לקבלת תערובת אחידה.
מדליקים את הנינג'ה גריל על מצב אפיה לטמפרטורה של 180 מעלות, או שאפשר גם בתנור אפיה רגיל.
משמנים היטב את התבנית, שופכים לתוכה את הבלילה ומפזרים מעל קצת גבינה צהובה.
אופים כ30-40 דקות עד שהבצק נאפה, תופח ומשחים מעט, כדאי להכניס קיסם ולבדוק שהבצק אכן מוכן בפנים.
אפשר להכין את הבצק גם כלחמניות על מצב AIR FRY , להפוך אחרי 5 דקות ותך 5 דקות נוספות זה מוכן.
אפשר להוסיף גבינת שמנת עם הפוקאצ'ה או רוטב ציזיקי עם יוגורט, או גבינה מלוחה.
מובטח לכם עונג רב עם השילוב של המתיקות של הבצל, הבצק האוורירי והגבינות המלוחות.
*בפעם הראשונה שהכנתי את המאפה הזה, החלק האמצעי לא נאפה מספיק טוב בגלל כל הרטיבות של הבצל עם הבצק.
יצרתי בו חריצים לאורך ולרוחב ליצירת קוביות והכנסתי על מצב AIR FRY ל-5 דקות נוספות. הבצל נהיה קראנצ'י והבצק נאפה טוב יותר.
אחד המאפים המשובחים שכדאי להתאמן עליו עד שתגיעו לדרגת השלמות שלכם מבחינת מינונים עם הבצל אבל תאמינו לי שזה יהיה שווה!