כל החופשות הללו של הילדים יחד עם החגים, הביאו אותי לידי הצורך לחדש ולרענן את התפריט המשפחתי עם 4 ילדים בבית ובן זוג שאוהב אוכל טעים ומטבח שלא נסגר באף שעה מהיממה.
בשבתות כמו היום למשל, שאני קמה עייפה ואין לי כח להתאמץ אבל בא לי שכולם יאכלו ונשאר לחם במקרר שעוד שניה יהפוך ליבש – זה הזמן המושלם להכין לחם מטוגן או פרנץ' טוסט.
האמת שזה אחד המתכונים הכי פשוטים שיש וגם ההכנה ממש קלה ויש משהו קליל בלחם הזה שמכיל סה"כ ביצה ומעט חלב שהופך אותו לאוכל מנחם ומשביע ועוזר להפטר משאריות הלחם שבבית או החלה של שבת שאפשר לפרוס אותה לפרוסות דקות והיא מקבלת חיים מחדש.
- לפעמים אני מכינה לילדים את הלחם מטוגן לבית הספר אז יש לו עוד שימוש.
רשימת מצרכים להכנת לחם מטוגן
- לחם או חלה פרוסים לפרוסות דקות בעובי של כ-1-1.5 ס"מ – לכל 6 פרוסות לחם תזדקקו לביצה אחת ורבע כוס חלב.
- ביצים
- חלב
- מעט מלח
הוראות הכנה לחם מטוגן
מחממים מחבת עם קצת שמן, לא יותר מדי אבל שתהיה שכבה אחידה על פני המחבת.
טורפים בקערה את החלב, הביצה והמלח.
את פרוסות הלחם אני אוהבת לחצות באלכסון כך שהם לא יהיו גדולים מדי וכיף יותר לאכול אותם ככה.
טובלים את הלחם בקערה עם הביצה והחלב משני הצדדים ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד שהלחם מתחיל לקבל גוון צהוב.
שימו לב לא לטגן אותו יותר מדי שלא יתקשה, אבל התהליך די מהיר.
מוציאים מהטיגון לנייר אפיה, אפשר להוסיף קינמון\ אבקת סוכר אם אתם אוהבים את זה מתוק , או למרוח גבינה או ריבה, מה שבא לכם.
בתיאבון, ספרו לנו איך היה!