לפני כשנה בערך יצא לי להתקל בלהיט הקולינרי שכבש את העולם – כריך בשר מפורק.
זה היה בכלל בחתונה שבה הגישו בשר מפורק בתוך באן קטן עם ירקות וזה היה אחד הדברים הטעימים שאכלתי.
היתה לבשר מתיקות קלה והוא היה יחד עם בצל מטוגן ומאז החלטתי שאני הולכת לחקור את העניין עד שאגיע לטעם המושלם ההוא..
לפני שבוע הכנתי צלי בשר שתוכלו למצוא כאן את המתכון שלו – מתכון לצלי בשר ויום למחרת החלטתי להשתמש בבשר המבושל הקלאסי מהמתכון של סבתא לינדה העירקית שלי זכרה לברכה, ולהפוך אותו למתכון עדכני וטעים.
אז חפרתי קצת ברשת והבנתי שאת המתיקות משיגים מסילאן.
בורסיה שלי הוספתי גם פטריות שהתבשלו עם צלי הבשר ויצא מושלם, אבל ממש לא חובה, איך שאתם אוהבים!
המצרכים שצריך לכריך בשר מפורק הם:
- 100 גרם בשר צלוי ומבושל או אסאדו רך שעבר בישול ארוך
- בגט טרי או לחמניה טריה
- 1 בצל פרוס לפרוסות דקות מאוד
- 6 כפות סילאן
- 4 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח גס (אם אין לכם אפשר גם מלח רגיל)
- מעט פלפל שחור
- כפית רוטב סויה או טריאקי
- 4 שיני שום כתוש (אם אתם מחובבי השום)
- לכריך – חסה, עגבניה, חומוס, או כל ממרח שאתם אוהבים, אבל הטעם כל כך עשיר שלדעתי גם לבד זה מושלם!
הוראות הכנה בשר מפורק
מניחים על גבי קרש חיתוך את צלי הבשר או האסאדו ומפרקים אותו באמצעות שני מזלגות לשערות או באמצעות שימוש בידיים עד שהם יהיו ממש חוטים דקים.
פורסים בצל לפרוסות דקות מאוד ומכניסים למחבת עם 4 כפות שמן זית.
מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל לקבל גוון חום ואז מוסיפים את הבשר המפורק.
מוסיפים סילאן, טריאקי, את השום, מלח ופלפל (לפי הטעם) ומקפיצים הכל יחד כ2-3 דקות עד שהטעמים מתערבבים יחד עם הבצל והבשר.
אפשר לאכול אותו עם צ'יפס, או הכי טעים בתוך כריך של לחמניה או בגט טרי ותקבלו חוויה של טעמים מושלמים בפה עם שילוב של המתיקות של הסילאן והמליחות של הבשר שהתבשל בתוך הציר של עצמו למשך זמן רב.
ספרו לנו איך היה!