למתכון הזה הגעתי במקרה כשהתחשק לי לגוון את ארוחת הצהרים ולהפוך אותה למשהו קליל. התחשק לנו תפוחי אדמה אבל לא בצורת צ'יפס. מפה לשם מצאתי בטיקטוק רעיונות לכדורי פירה מטוגנים והחלטתי לתת פה שדרוג קטן שהעיף את הטעם והמרקם יצא מושלם עם קראנצ'יות מבחוץ ורכות מבפנים כשגבינת הפרמז'ן ועשבי התיבול נותנים איזשהו טוויסט למנה.
כדורי הפירה מעולים להגשה בארוחת ערב חגיגית, בערב חג, או סתם לארוחת צהרים כיפית לילדים.
מצרכים לכדורי פירה מטוגנים
- 2 תפוחי אדמה גדולים קלופים
- חצי כפית של תערובת עשבי תיבול
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- כף אבקת מרק
- חצי כפית מלח
- אבקת שום – חצי כפית
- כוס פירורי לחם
- 1 ביצה
- 2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
- חצי כוס קמח
כדורי פירה מתכון – איך מכינים
מבשלים את תפוחי האדמה כ20 דקות בסיר עם מים, כדאי לחתוך אותם לקוביות כדי שיתבשלו מהר יותר. מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. אם אתם קצרים בזמן, אפשר גם לבשל אותם במיקרוגל, בין 5-10 דקות עד שהם מתרככים.
מקלפים את תפוחי האדמה, מכניסים לקערה, מוסיפים את תערובת עשבי התיבול, פטרוזיליה, אבקת מרק, קמח, מלח, אבקת שום ופרמז'ן ומועכים הכל עם מועך פירה עד לקבלת עיסה אחידה.
טורפים ביצה בקערה, מוסיפים מעט פפריקה.
בקערה נפרדת מפזרים פירורי לחם.
מכינים מחבת או קלחת עם שמן בגובה של 1 ס"מ לפחות .
יוצרים כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ מהפירה ומשטחים אותם לעובי של כ-1 ס"מ (אל תדאגו הם עוד יתנפחו במהלך הטיגון).
טובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם ומטגנים כ-2-3 דקות מכל צד, הופכים בזהירות ובעדינות עם 2 מזלגות, ובתום הטיגון מוציאים למסננת מתכת או צלחת עם נייר סופג.
כדורי הפירה משתלבים מעולה עם טחינה, קטשופ או רוטב ברביקיו ואפשר גם להשתמש בהם לכריכים עם בשר או עוף במקום צ'יפס.