את המתכון הבא התלבטתי אם לשתף כי אמנם העוף יצא עסיסי וטעים, אבל החלק של האורז פחות.
החלטתי להכין עוף ממולא באורז בנינג'ה גריל. הכנתי את המתכון הזה מספר פעמים בתנור והוא יצא מצוין, אבל כנראה שהנינג'ה גריל קצת פחות חזק עם אורז או שאני עדיין לא הגעתי לדרך הכי טובה להכין אורז בנינג'ה, או שכנראה יש משהו בזה שהוא ביחד עם העוף שלא מאפשר לו להתבשל בצורה טובה ואחידה והנוזלים מתייבשים לא טוב,והוא יצא בסופו של דבר קצת דביק ומתקתק וחלק ממנו יצא קראנצ'י והטעם היה סבבה, אבל אני אישית פחות התחברתי למרקם, הבנות שלי דווקא כן אהבו את זה שיש חלקים קראנצ'יים וחלקים רבים. רק אציין כי בפעמים שכן הכנתי אורז לבד בנינג'ה זה יצא סבבה לגמרי.
את המתכון הזה אפשר להכין בתנור בתוך קערת פיירקס עם מים שיכנסו גם לתוך העוף יחד עם האורז ויאפשרו לו להתבשל כמו שצריך.
ובכל זאת, העוף יצא שווה, טעים, רך ועסיסי, אז אני כן אשתף את המתכון. הנינג'ה גריל טוב יותר עם תפוחי אדמה לעומת אורז אם אתם מכינים עוף, עדיף לשים אותו עם תפוחי אדמה באייר פרייר והתוצאה מעולה.
מצרכים לעוף ממולא:
- עוף שלם מופשר\ טרי
- 7 כפות סילאן
- חצי כוס שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- תערובת עשבי תיבול (אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה, טימין ומה שיש לכם)
- חצי כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות
- חצי כפית מלח
הוראות הכנה עוף ממולא
קוצצים את הבצל ומטגנים ב4 כפות שמן זית עד שהוא מתחיל להתקרמל ולקבל גוון חום.
לאחר שהבצל התקרמל מוסיפים את האורז ומערבבים הכל יחד.
מוסיפים את יתר התבלינים ומטגנים את האורז עם כל התבלינים כ2-3 דקות.
בקערה שמים את הסילאן עם 5 כפות שמן זית וחצי כוס מים ומערבבים.
אם אתם מתעקשים על העוף עם האורז, עדיף לשים את האורז מסביב לעוף בתבנית של הנינג'ה ולא בתוך העוף.
מגדירים את הנינג'ה למצב AIR FRY למשך 20 דקות , מוסיפים מים שיגיעו כסנטימטר וחצי מעל האורז , מניחים את העוף במרכז, וצולים במשך כ60-80 דקות עד שהעוף נהיה שחום אך לא שרוף ואני נוהגת להפוך את העוף כל רבע שעה בערך.
מומלץ לעשות חריצים עם סכין לאורך כל החלקים הבשריים (ירך, חזה), כדי שהבשר יצלה היטב גם מבפנים.
לאחר מכן מגישים את העוף ואוכלים בתיאבון.