מתכון לצ'יפס בנינג'ה. אחד המאכלים הכי פשוטים להכנה, הכי מנחמים והכי טעימים בכל מצב וכתוספת לכל ארוחה.
אם עייפתם מהצ'יפס המטוגן רווי השמן, מכשירי הטיגון באויר חם למיניהם או "אייר פריי", או נינג'ה גריל במקרה שלי, יוכלו להכין לכם צ'יפס טעים, פריך שמרגיש ממש כמו צ'יפס מטוגן בשמן, רק בלי כל השמן.
יש משהו בטכנולוגיה של הטיגון באויר חם שמצליח לייצר מרקם כל כך כיפי לירקות ולשמור על טעם עשיר ובלי כל הקלוריות.
אז אחרי לא מעט נסיונות, הגעתי לגרסה המנצחת של צ'יפס בנינג'ה ואני משתפת אותה אתכם:
מתכון לצ'יפס בנינג'ה גריל:
מפעילים את מכשיר הנינג'ה על חום של 220 מעלות ב- AIR FRY.
חותכים תפוחי אדמה לצ'יפסים ארוכים בעובי שלא עולה על חצי ס"מ ורוחב של 1 ס"מ בערך, ככה הם יוצאים הכי מהר והכי פריכים.
מכניסים את כל תפוחי האדמה החתוכים לקערה, שופכים מעל כ-3-4 כפות שמן, מוסיפים קצת מלח, ומערבבים היטב בהקפצה עד שכל הצ'יפסים ספוגים היטב בשמן.
מכניסים לנינג'ה ל-5 דקות, מערבבים ומשאירים לעוד 5 דקות. במידה ושמתם כמות גדולה, יתכן ויהיה צורך ב-5 דקות נוספות.
הסוד הוא לשמור על תפוחי האדמה עם נגיעה של שמן, ואז הם יוצאים פריכים ולא יבשים. אפשר גם לרסס מעל עם תרסיס שמן, והם עדיין יצאו מושלמים.
בתיאבון!