הנינג'ה גריל הוא מכשיר משנה חיים. אני יכולה לגמרי לתאר את החיים שלי לפני ואחרי, ואפילו התנור והגז כבר נכנסו לעמדת נעלבים כי הם יושבים נקיים ומעלים אבק, מאז שהמכשיר המדהים הזה נכנס אלינו הביתה.
כן, אני יודעת שהשם שלו זה "נינג'ה גריל", אבל פונקציית הטיגון באוויר חם או אייר פריי, היא פשוט נהדרת ומתאימה להכל – בישול, טיגון , אפיה או אפילו צליה של ירקות ובשר. יש לו גם פונקציה של אפיה, צליה, אידוי, גריל, ואייר פריי, אבל האייר פריי מנצח בענק.
אז היום אני אתן לכם מתכון לארוחת ערב סופר קלה, סופר טעימה ובריאה של אנטיפסטי בנינג'ה גריל שלדעתי זו המומחיות של המכשיר הזה, להצליח לאפות ירקות תוך שמירה על פריכות מבחוץ ורכות נימוחה מבפנים. זה משהו שרק אחרי שטועמים מבינים ומאז שיש לנו אותו, אנחנו כבר נמנעים מלהכין תפוחי אדמה או ירקות בתנור כי זה קל יותר, מלכלך פחות ומהיר פי 2.
את התבניות שמים אחר כך במדיח והן יוצאות כמו חדשות!
איך מכינים אנטיפסטי בנינג'ה גריל – מתכון קל ופשוט
חותכים לקוביות ירקות מכל הסוגים, זה יכול להיות במיקס או כל ירק בנפרד. אני אוהבת כשכל הטעמים מתערבבים יחד.
הירקות שכדאי להשתמש בהם הם:
- 1-2 גזרים
- חצי כרובית
- 2 תפוחי אדמה
- 1 קישוא
- קוביות חצילים
- פטריות פורטובלו או שמפיניון
- 1 בצל גדול
- 1 בטטה בינונית
- 1 ראש שום חתוך לחצי באמצע לרוחב
חותכים את כל הירקות לפרוסות או קוביות בגודל של 2-3 ס"מ, ככל שתחתכו קטן יותר כך הן יאפו מהר יותר.
את הבצל כדאי לחתוך ל-6 פלחים עם חתיכות גדולות
שמים את הנינג'ה על אייר פריי ב220 מעלות ונותנים לו להתחמם.
שמים את כל הירקות החתוכים בקערה, מזליפים מעל 4-5 כפות שמן זית, מפזרים מלח גס, פלפל שחור טחון, אפשר להוסיף מעט חומץ בלסמי אם אתם אוהבים, אני אוהבת להוסיף גם קצת תערוב עשבי תיבול מטימין, כוסברה, פטרוזיליה, קצת אבקת שום, לערבב הכל בהקפצה בקערה, ואז לשפוך את התוכן לתבנית הקטנה של הנינג'ה כשהיא בתוך התבנית הגדולה. לתבנית הקטנה יש חורים מכל הצדדים והיא גורמת לסירקולציה של האויר החם שמגיע לירקות מכל הכיוונים ולאפיה בצורה שווה.
אני ממליצה לשים את הירקות ל-20 דקות ולערבב כל 5 דקות בהתאם לרמת העשיה הרצויה.
רק חשוב אחרי 10 דקות להשגיח ולבדוק כל 2-3 דקות, כי הנינג'ה די מהיר באפיה ולא תרצו שהירקות ישרפו.
בתיאבון!
ערב טוב, תודה על המתכונים הנהדרים והטעימים להכנה בנינג'ה . קנינו את המכשיר לפני כחודש וחששתי להשתמש בו. דרך האתר שלך קיבלתי בטחון והכנתי כמה דברים טעימים. ההסברים שלך מעולים. שמחה לקבל טיפים ומתכונים. ערב נפלא ענת
תודה עבור המתכון