כל מי שיש לו נינג'ה בבית מבין את ההתלהבות הזו שלא נגמרת שיש לי על הנינג'ה בכל מה שקשור לאפיה, בישול, טיגון וצליה של אוכל מכל הסוגים ולאחרונה התחלנו להכין בבית גם פיצה בנינג'ה גריל.
מסתבר שהנינג'ה גם מצוין לאפיה ואפשר לעשות איתו פיצות מושלמות אם יש לכם סבלנות להכין בצק שמרים מראש ולתת לו לתפוח, אבל גם אם לא, אפשר להכין בצק מקמח, יוגורט, ביצה, שמן ומים, וזה גם יוצא סבבה.
אם אתם מאלה שרוצים פיצה מבצק אוורירי, תופח עם פריכות מדהימה מבחוץ, המתכון הזה בשבילכם.
להכנת הבצק:
- חצי חבילה של קמח שמרים
- 2 כוסות מים פושרים
- 2 כפות סוכר
- חצי כוס שמן זית (אפשר גם שמן רגיל)
מערבבים את כל החומרים במיקסר למשך כ-10 דקות עד שנהיה בצק אחיד. אם הוא דביק מדי מוסיפים מעט קמח, לאחר מכן שמים מגבת על הקערה ונותנים לו שעה לתפוח. אם ממש קר בבית, כדאי להכניס את הקערה לתנור או מיקרוגל כדי שיהיה מקום חמים לשמרים לתפוח.
לאחר שעה אפשר להשתמש בבצק.
בימים שאני מתכננת להכין פיצה, אני מכינה את הבצק בבוקר ומשאירה אותו לתפוח, או מכינה פעם בשבוע קילו קמח ומחלקת לכדורים שאני מקפיאה בפריזר ומשתמשת בהם כשצריכה עם הפשרה של כמה דקות במיקרוגל.
מתכון רוטב פיצה עשיר :
מחממים קלחת על הגז,
שמים 4 כפות שמן זית, חצי בצל קצוץ, 1 קופסה של עגבניות מרוסקות או מגורדות או לחילופין 3-4 עגבניות בשלות מגורדות , מוסיפים קופסה קטנה של רסק עגבניות, חצי כפית אבקת מרק, כף סוכר, כפית מלח וחצי כוס מים רותחים.
מביאים הכל לרתיחה ומסירים מהאש.
הוראות הכנה פיצה בנינג'ה או אייר פריי
לנינג'ה גריל יש גם אופציה של אפיה, אבל מניסיון, בצק שמרים יוצא יותר פריך כשעושים אותו במצב של AIR FRY.
מחממים אותו מראש ל-200 מעלות, עושים מהבצק כדורים ומשטחים אותם עם היד לעובי של כ-1 ס"מ.
מורחים בנדיבות מהרוטב ומפזרים בנדיבות גבינה צהובה.
5-7 דקות אפיה ויש לכם פיצה מושלמת וקריספית להנות ממנה.
אפשר להכין מהבצק גם פוקצ'ה עם ירקות או למרוח שום ושמן זית ולעשות לחם שום.
כך או כך, מבטיחה שלא ישארו שאריות!