אחד האתגרים הגדולים לפסח, בא לידי ביטוי בעיקר בעוגות. איך עושים עוגה אוורירית או עשירה בלי להשתמש בקמח רגיל, ובלי להרגיש את טעמי הלוואי של המצות או קמח תפוחי האדמה.
נראה לי שפיצחתי את הנוסחה עם עוגת השוקולד הזו שהיא ממש עשירה, טעימה, נימוחה, ויכולה להיות נהדרת לילדים עם רוטב שוקולד חם למעלה וסוכריות או לשמש כעוגה חגיגית לפסח עם קצפת חלבית או צמחית במידה ואתם שומרים בשר וחלב.
אני מבטיחה לכם שכשתאכלו מהעוגה הזו לא תרגישו שהיא כשרה או פרווה, וכדאי לאפות אותה לא עד הסוף כך שיהיה לה מעט מרקם רך מבפנים עם כל השוקולד שיש בה.
רכיבים – מתכון עוגת שוקולד כשרה לפסח :
- 1 חבילה קמח תופח כשר לפסח
- 4 ביצים
- 1 חבילה שוקולד מריר פרווה או 2 קוביות שוקולד צמקאו
- 50 גרם מרגרינה אם אתם צריכים את העוגה פרווה, ובמידה ולא, אז 50 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- חצי כוס שמן
- חצי כוס שוקולית
- כפית סודה לשתיה או שקית אבקת אפיה
- 1 תמצית וניל (לא חובה)
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית גדולה לעוגה או 2 תבניות מאורכות.
מקציפים במערבל 4 ביצים עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.
מוסיפים בהדרגה כוס סוכר ומקציפים.
ממיסים בכוס במיקרוגל את השוקולד עם המרגרינה וכשהמיקרו מסיים מערבבים במהירות וממיסים את השוקולד לעיסה אחידה ונוזלית.
מוסיפים את השוקולד לבלילה של הביצים תוך כדי ערבוב, מורידים את המהירות של המיקסר ומוסיפים את השוקולית, את הקמח, את השמן, תמצית וניל וסודה לשתיה.
אפשר לפזר מעל מעט שוקולית וסוכר, או שוקולד צ'יפס , זה יצור מרקם פריך אחרי האפיה.
מכניסים את העוגה לתנור ואופים ל30-40 דקות על חום של 180 מעלות, עד שמכניסים קיסם והוא יוצא יבש.
אפשר להכין רוטב שוקולד עם אבקת קקאו ומרגרינה מומסת, או להכין קצפת משמנת מתוקה ואינסטנט פודינג ולזלף מעל.
תהנו!