מתכון חגיגי לארוחת ערב או סתם לארוחת צהרים טעימה במידה ואתם צמחונים
שלא צריך לעבוד בשבילו קשה מדי.
אפשר להכין את המתכון הזה גם עם בשר טחון במקום הסויה. זה טעים כך או כך.
רכיבים מאפה בצק עלים במילוי סויה ופטריות צמחוני :
- 2 כוסות פתחתי סויה
- כף אבקת מרק
- חצי כפית תערובת תיבול לגריל
- 1 קופסת שימורים של פטריות או 7-10 פטריות שמפיניון או פורטובלו טריות (אם אתם לא אוהבים את הטעם של הפטריות המשומרות).
- 1 בצל
- כף פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות צנוברים (רק אם אוהבים)
- רבע כפית בהרט
- רבע כפית כמון
- רבע כפית כורכום
- 1 חבילה של גליל בצק עלים מרודד מופשר
הוראות הכנה
משרים בקערה את פתיתי הסויה עם 2 כוסות מים רותחים.
מוסיפים את אבקת המרק והתערובת לתיבול גריל ומערבבים. משרים למשך כ10 דקות עד שהסויה מתרככת ומעבירים למסננת.
קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות
שמים שמן במחבת, בערך 4-5 כפות ומוסיפים את הבצל.
מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה.
אחר כך מוסיפים את פתיתי הסויה, הבהרה, כמון וכורכום, חצי כפית מלח, צנוברים ומערבבים הכל עם הבצל בטיגון.
שימו לב שסויה יש נטייה לספוח את השמן אז אם הם נדבקים למחבת תוסיפו עוד קצת שמן.
אחרי 3-2 דקות של טיגון מוסיפים את הפטריות, הפטרוזיליה וחצי כוס מים יחד עם עוד כפית אבקת מרק ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהמים מתאדים.
נותנים לתערובת להתקרר קצת.
מחממים תנור ל180 מעלות על אפיה.
בתבנית מניחים נייר אפיה ופותחים את רדיד הבצק עלים ומרדדים אותו עוד טיפה כדי שישתטח.
מניחים במרכז את המלית ומגלגלים את הבצק ליצירת גליל. כדאי לעשות חתכים כדי שהמאפה יהיה קל להפרדה אחרי האפיה.
אפשר לעשות עיגול מהגליל ולסגור אותו וזה יוצא יפה וחגיגי יותר להגשה.
אפשר גם למרוח מעל ביצה ולהוסיף קצת שומשום אבל לא חייבים.
מכניסים לתנור ל20-30 דקות , עד שהבצק מקבל גוון זהוב ואפוי היטב בתחתית.
מגישים עם רוטב פטריות מוכן או אוכלים חם כמו שזה.