אני זוכרת שבתור ילדה, אחד הדברים הכי טעימים שאמא שלי היתה מכינה היה בורקס מצה.
מדובר על בורקס עשוי ממצות שהוא מנחם, טעים ומטוגן עם מילוי נמס ונימוח של גבינות בתוך מעטפת פריכה שעושה את הבלתי אפשרי והופך מצה בטעם של דיקט לאחד הדברים הכי מענגים לחיך.
עד היום כל שנה המתכון הזה הוא מאסט אצלנו בבית בפסח וגם אחרי אם נשארות מצות.
עדיין לא אכלתם את הדבר המושלם הזה? אתם חייבים לנסות!
אם לא בא לכם על טיגון ומלא שמן, זה יוצא טעים גם בטוסטר משומן היטב עם תרסיס שמן אבל לדעתי בגרסה המטוגנת זה הכי מושלם!
רכיבים ל8 בורקס מצה במילוי גבינות
- 2 מצות
- 2 ביצים
- כוס גבינה צהובה מגורדת
- 2 כפות גבינה לבנה
- גבינה מלוחה- אפשר להוסיף בולגרית, צפתית או כל גבינה שאתם אוהבים.
הוראות הכנה בורקס מצה
איך מכינים בורקס מצה מטוגן?
מרטיבים את המצות היטב במים ומניחים בתוך מגבת שעוטפת אותן על מנת שיתרככו.
אחרי 3-4 דקות מרטיבים שוב את המצות מתחת למים ועוטפים ל10 דקות נוספות במגבת ומספיגים את המים.
אחרי שהמצות נהיות רכות חותכים כל מצה ל4 רבעים מרובעים. אפשר גם לחתוך רק לחצי ולגלגל את המצות אחר כך אבל לפעמים הן מתפרקות אז האופציה של הריבועים הקטנים יותר פשוטה להכנה.
מערבבים את הגבינות עם ביצה אחת ואת הביצה השניה שוברים לקערה וטורפים אותה עם חצי כפית מלח. אם הבלילה דלילה מדי אפשר להוסיף עוד גבינה צהובה.
מחממים שמן במחבת בעומק של כחצי ס"מ.
לוקחים ריבוע מצה, מניחים במרכז כפית מהמלית ומקפלים לחצי בצורת משולש או מלבן. משתדלים להדק את הקצוות כמה שיותר כדי שהגבינה לא תנזל החוצה בטיגון.
טובלים את בורקס המצה בביצה משני הצדדים, ושמים במחבת לטיגון.
מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד שהבורקס משחים מעט.
מוציאים למסננת מתכת או צלחת עם נייר סופג ואוכלים בהנאה.
הם טעימים גם יום למחרת, אפשר לשים אותם במקרר.
ספרו איך היה ואם אהבתם שתפו את המתכון!