אחד הפינוקים שהילדים הכי אוהבים בשבת או בחופש פסח בבוקר זה קרפ עם שוקולד.
אז נכון שבשביל להכין קרפ צריך קמח אבל גם קמח מצה או קמח תפוחי אדמה נותן תוצאה נהדרת כשמדובר בקרפ ותופתעו לגלות כמה זב קל ופשוט!
מתכון קרפ לפסח מקמח תפוחי אדמה – רכיבים
כל מה שצריך כדי להכין קרפ זה את המצרכים הבאים:
- ביצה
- כוס קמח תפוחי אדמה או קמח כשר לפסח מכל סוג – לא קמח תופח
- כוס חלב
- חצי כפית מלח (אני אוהבת להכין אותם טיפה מלוחים, זה נותן קונטרה למתיקות של השוקולד או המייפל)
- 50 גרם חמאה מומסת
- חצי כוס מים
הוראות הכנה קרפ מקמח תפוחי אדמה כשר לפסח
מערבבים בקערה עם מטרפה את כל הרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה ונוזלית בלי גושים.
הבלילה צריכה להיות דלילה ועם מעט בועות אחרי הקצפה מהירה במטרה.
מחממים מחבת ושמים מעט חמאה עד שהמחבת מתחממת היטב.
באמצעות מצקת שופכים חצי מצקת על גבי המחבת ומסובבים אותה בתנועות מעגליות עד שכל הבלילה מתפזרת לצורת עיגול.
מנמיכים לאש בינונית ומטגנים כשתי דקות מכל צד, עד שהשוליים מתחילים לעלות קצת ואז אפשר עם תרבד להרים את הקרפ בקלות בלי שהוא נדבק, והופכים לעוד דקה בערך על המחבת ומוציאים.
אם אתם מרגישים שהקרפ לא מתהפך בקלות או מתפורר כשאתם באים להפוך, זה אומר שהוא עדין לא מוכן וצריך עוד דקה בערך.
אל תתבאסו אם השניים שלושה הראשונים לא יצאו טוב, אחרי כמה כאלה תבינו את משך הזמן שצריך וזה יזרום בקלות.
מניחים להתקרר לשתי דקות ואז מורחים שוקולד או סירופ מייפל ומתענגים על כל ביס.
רעיונות נוספים למילוי קרפ כשר לפסח:
אפשר גם למלא את הקרפ בגבינות מלוחות ולשים בתנור לכמה דקות ולהקרים מלמעלה עם גבינה צהובה.
אפשר גם למלא את הקרפ בתערובת בשר טחון שאותו הכנו מראש בטיגון של כמה דקות עם בצל, שום, תערובת תיבול לגריל וכף אבקת מרק, למלא את הקרפ, לגלגל ולהגיש עם רוטב צלי (אלו שבשקית יוצאים טעימים יחד) לארוחת החג.