אני חייבת להודות שמצה זה אחד הדברים הכי חסרי טעם שיש, אבל כשמוסיפים לה ביצה ושמן של טיגון ואולי אפילו קצת גבינה מגורדת, פתאום חתיכת הדיקט הזו מקבלת טעם עשיר, מנחם וכיפי שמזכיר לכולנו את הילדות.
אז נכון, מתכון למצה בריי זה לא הדבר הכי מסובך שיש, אבל כשעושים את זה נכון מדובר על טעמים בפה שפשוט כיף לאכול, גם אם יש בזה קצת קלוריות.
אז לטובת שומרי הקלוריות – אפשר להכין מצה בריי בנינג'ה, פשוט מרססים שמן מתחת ומעל, אופים ל-5 דקות וזה מוכן, ויש עוד אופציה אם יש לכם מולטיקייק בבית, עשיתי בתוך התבנית רינגים של הדונאטס והילדים עפו על זה לגמרי!
איך מכינים מצה בריי מושלם?
הסוד, הוא בגודל החתיכות של המצה. הרבה אנשים מתעצלים ושוברים את המצה לחתיכות של 3-4 ס"מ, ואני אומרת – תשקיעו!
הדרך הכי טובה היא פשוט למעוך אותם עם היד ולפורר אותם לפירורים שלא עולים על גודל של 1 ס"מ, ואז המרקם נותן חוויה שונה לחלוטין. תוסיפו מעט גבינה לתערובת והשתדרגתם לגמרי. מבטיחה!
מצרכים למצה ברייט עם גבינות:
- 3 מצות
- 2 ביצים
- חצי כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- אפשר להוסיף חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
- כף גבינה לבנה
הוראות הכנה מצה בריי
כפי שכתבתי, מועכים את המצה לחתיכות כמה שיותר קטנות, ומערבבים את כל הרכיבים בקערה.
מחממים מחבת, מולטיקייק או את האייר פריי נינג'ה, במחבת שמים שמן בגובה של כחצי ס"מ,
ובנינג'ה או המולטיקייק מרססים היטב מלמטה.
באמצעות כף לוקחים מהתערובת ומניחים בשמן ומטגנים כ-2-3 דקות מכל צד על אש בינונית, עד שהלביבות מתחילות להשחים מעט.
באייר פריי או במולטיקייק – בערך 4-5 דקות מכל צד של אפיה, ובתיאבון.
זה הולך מצוין עם גבינת שמנת, יש שאוהבים לטבול בסוכר, מה שבא לכם..
בתיאבון!