שוברים את הראש ולא יודעים מה להכין לילדים לארוחת צהרים ואין לכם יותר מדי זמן?
קבלו מתכון סופר פשוט להכנה של אורז עם איטריות שילדים אוהבים וגם מבוגרים יהנו ממנו כתוספת לכל ארוחה ואפילו לארוחת חג.
את האיטריות אני מטגנת מעט לפני הוספת האורז עד שהן מקבלות גוון שחום, ואז הן מקבלות טעם מעט קלוי וזה נותן מראה חגיגי בשילוב עם האורז הלבן.
מתכון לאורז עם אטריות – רכיבים :
- 2 כוסות אטריות ביצים דקות – הכי דקות שיש.
- כוס וחצי אורז – בסמטי או פרסי, איזה שבא לכם.
- כפית שמן שומשום
- 5 כפות שמן רגיל
- 2 וחצי כוסות מים רותחים
- רבע בצל קצוץ דק דק
הוראות הכנה אורז עם אטריות
מחממים שמן במחבת, קוצצים בצל דק דק, במיוחד אם מדובר בילדים, הבן שלי כמעט ולא מצליח להרגיש את הבצל והוא נודניק בקטעים הללו.
מטגנים את הבצל טיגון קל עד שהוא נהיה שקוף ומתחיל להשחים.
מוסיפים את האיטריות לבצל והשמן ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב מהיר על אש נמוכה במשך כמה דקות עד שהאיטריות מקבלות גוון חום אבל תזהרו שלא ישרפו.
לאחר שהאיטריות נהיו מעט שחומות מוסיפים את האורז, עוד טיגון קל במשך כחצי דקה ואז מוסיפים את המים הרותחים, את שמן השומשום, כפית מלח, נותנים ערבוב קל, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים לאש קטנה ומכסים.
אני מעדיפה להכין אורז בסיר שטוח, הוא מוכן יותר מהר ויותר בקלות.
מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה, מערבבים, ואם האורז קצת קשה אז מוסיפים עוד חצי כוס מים ומבשלים לעוד 2-3 דקות.
בתיאבון!