מאז שיש לי את הנינג'ה גריל שהוא גם מכשיר טיגון בטכנולוגיית אייר פריי – שזה אומר טיגון כמעט ללא שמן שזה הרבה יותר בריא, טעים וקריספי, האוכל שלנו השתדרג בצורה משמעותית!
זה מכשיר חובה בכל בית עם ילדים והורים עסוקים שאין להם זמן לבשל, ומאז שיש אותו הבנות שלי בנות ה-10 לוקחות חלק פעיל יותר בהכנת האוכל, או מחממות לעצמן לבד ארוחת צהרים או ערב כשאני לא בבית, בלי להדליק תנור ובלי להדליק אש.
נכון, הוא יקר, והמחיר שלו נע בין 1000-1500 ש"ח אבל זה לגמרי מכשיר שישפר לכם את איכות החיים ויחסוך לכם זמן והתעסקות!
במסגרת הניסיונות שלי עם הנינג'ה גריל, החלטתי לנסות להכין מקלובה.
לא הייתי בטוחה עד כמה זה יצליח כי אף פעם לא הכנתי בו אורז, אבל לקחתי צ'אנס וזו היתה אחת הארוחות הפשוטות להכנה והטעימות יותר שהכנתי כשכל הסיר התחסל עם צלחת שניה לכל אחד למרות שהכנתי כמות שהיתה אמורה להספיק גם למחרת.
איך מכינים מקלובה?
מקלובה זו ארוחה שמורכבת מבשר או עוף או חתיכות של חזה עוף, כשבתחתית הסיר שמים תפוחי אדמה עם שמן שנהיים כמו צ'יפס קראנצ'י, מעל מפזרים אורז, ירקות ואת חתיכות העוף, והכל יחד מתמזג בצורה מושלמת עם טעמים עשירים של העוף והתיבול יחד עם תפוחי האדמה והירקות והאורז, אתם חייבים לנסות!
זו מנה נהדרת לשולחן החג וזה לא הרבה עבודה.
בהזדמנות אחת הכנתי את המקלובה עם כנפיים שחציתי לשניים, ובהזדמנות אחרת פרסתי חזה עוף לחתיכות קטנות.
מקלובה מתכון רכיבים
- 1 בצל בינוני
- 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות, או כנפיים, או חתיכות עוף אם אתם משתמשים בסיר גדול, בהתאם לכמות האנשים.
- 4 שיני שום קצוץ
- 2 גזרים פרוסים עם קולפן לחתיכות דקות
- 2 כוסות אורז, עדיף בסמטי
- 3 כוסות מים
- כוס שעועית ירוקה חתוכה
- חצי גמבה (לא חובה) חתוכה לקוביות
- תערובת עשבי תיבול
- תבלין לשווארמה
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 גבעולים של בצל ירוק קצוץ דק
- 4 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ
- 2 כפות אבקת מרק
- תערובת תיבול לגריל
מתכון מקלובה בנינג'ה גריל הוראות הכנה
במידה ואתם מכינים בסיר על הגז, עושים את התהליך אותו הדבר.
מחממים את הנינג'ה גריל למצב AIR FRY על גבי התבנית הגדולה, בלי התבנית טיגון, ומוסיפים 4 כפות שמן.
מוסיפים בצל חתוך לפרוסות דקות, מערבבים, וסוגרים לכ-3 דקות עד שהבצל יטגן וישחים.
מוסיפים את קוביות העוף \ חתיכות העוף, מתבלים עם עשבי תיבול, מוסיפים שום, תערובת תיבול לגריל, מערבבים היטב ומטגנים כ-5 דקות מכל צד בנינג'ה עד שהם מתחילים לקבל צבע זהוב. (אני שמה בערך חצי כפית מכל תבלין)
לאחר מכן מוציאים את חתיכות העוף והבצל לצלחת.
מוסיפים לתבנית 4 כפות שמן, ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה אחת ליד השניה מבלי שיעלו אחת על השניה.
מפזרים מעל שכבת תפוחי האדמה את תערובת העוף והבצל.
מוסיפים ירקות מעל העוף ומעל הכל מפזרים את האורז.
מפזרים אבקת מרק ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים או קצת יותר אם צריך, על מנת שיכסו את האורז לגמרי.
נותנים ערבוב קל לכל התבלינים שצפים ומכסים.
מפעילים את הנינג'ה ל-20 דקות ואחרי 20 דקות מערבבים את השכבה העליונה קצת ומפעילים לעוד 10 דקות, מערבבים ואז שוב.
אם אתם רואים שהאורז לא התבשל מספיק טוב, תוסיפו מעט מים ותנו לו עוד 5-7 דקות בישול.
במידה ואתם מכינים בסיר, תוותרו על השלב של הערבוב ואפשר פשוט להפוך את הסיר על צלחת אחרי בישול ארוך של 40 דקות על אש קטנה וזה אמור לצאת יחד כמו עוגה. אל תתבאסו אם זה לא מצליח בפעם הראשונה או השניה, אצלנו אוהבים לפרק את זה כמו שזה מהסיר.