אחד האתגרים הגדולים בפסח, הוא להצליח לייצר לחם כשר וטעים במרקם אוורירי וטוב.
את המתכון הזה אני מכינה גם בשגרה – לחמניות מהירות עם יוגורט וגבינות , והוא יוצא טעים בכל פעם מחדש.
הלחמניות הללו מככבות אצלנו בעיקר בשבת בבוקר כשבא לנו להתפנק עם מאפים חמים לארוחת בוקר ואין זמן להתחיל להכין בצק שמרים ולהתפיח אותו . קצת גבינת שמנת או כל מה שתרצו בפנים והן מושלמות ונחטפות. באחריות.
ללחמניות הכשרות הללו יש סה"כ כמה מרכיבים, כשבשגרה אני משתמשת בקמח לבן ובפסח אני מחליפה את הקמח בקמח תפוחי אדמה או קמח כשר לפסח. חשוב- לא עם קמח מצה, כי אז יוצא ללחם טעם של מצה יבשה.
רכיבים – לחמניות כשרות לפסח מתכון
- 1 ביצה
- 1 כוס קמח תפוחי אדמה כשר לפסח או קמח רגיל בשגרה
- חצי כפית סודה לשתיה
- כפית מלח
- מעט פלפל שחור טחון
- חצי כפית אבקת שום – במידה ואתם אוהבים שום
- כוס גבינה צהובה מגורדת, אפשר להוסיף גם גבינת צ'דר
- רבע כוס שמן זית
- גביע יוגורט לא מתוק או שמנת חמוצה ואם אין לכם יוגורט, שמנת או גבינה בביצף חצי כטס חלב גם תעשה את העבודה אבל עם יוגורט זה יוצא הכי טוב לדעתי מבחינת פריכות.
הוראות הכנה לחמניות גבינה לפסח
מערבבים בקערה את כל החומרים עם כף עד ליצירת עיסה אחידה.
במידה והיא דביקה מדי אפשר להוסיף עוד קמח לפי הצורך.
יוצרים כדורים בקוטר של כ5 ס"מ ומשטחים אותם על גבי תבנית משומנת .
מחממים את הנינג'ה על מצב AIRFRY, מרססים עם תרסיס שמן את המגש,
מניחים את הלחמניות במרחק של כ-1 ס"מ האחת מהשניה,מרססים גם מעל עם תרסיס שמן או שאפשר למרוח ביצה מעל עם קצת שומשום.
אופים בין 5-8 דקות בנינג'ה או בערך 10-15 דקות בתנור בחום של 180 מעלות, עד שהלחמניות מזהיבות בחלק העליון והתחתון שלהן.
בתיאבון, ספרו איך היה!