שני המאכלים שהילדים שלי הכי אוהבים זה שניצל דג ושניצל עוף.
להכין שניצל דג טעים וקראנצי או פיש אנד צ'יפס כמו שאומרים בחול, זה אחד הדברים היותר פשוטים שיש.
יש שניצל דג מוכן של עוף טוב שהוא די טעים מחתיכות של דג אמנון אבל במחיר של 40 ש"ח ל3 חתיכות אני מעדיפה להכין.
אני קונה בסופר דג אמנון קפוא בלי עור, 5 חתיכות עולות בין 25-30 ש"ח וזה מספיק פה ל2 נגלות ל4 אנשים.
מצרכים מתכון שניצל דג פיש אנד צ'יפס
- 5 חתיכות דג אמנון
- 1 ביצה
- חצי כפית חרדל דיז'ון
- חצי כוס קמח רגיל
- כוס פירורי לחם
- חצי כפית תערובת תיבול לגריל
- חצי כפית מלח

איך מכינים שניצל דג?
מוציאים את הדגים שעתיים שלוש קודם מהמקפיא כדי שיפשירו, אפשר גם לשים אותם בקערה עם מים חמימים ואז הם מפשירים במהירות.
במידה וקניתם דג עם עור, אפשר לשפוך מעט מים רותחים על העור ואז הוא מתקלף בקלות.
חותכים כל חתיכת דג לרצועות ברוחב של כ-2 ס"מ באלכסון ובאורך של כ-5-8 ס"מ.
מכינים את הבלילה לטבילה מביצה, חרדל, תערובת תיבול לגריל ומערבבים היטב.
מכינים את התערובת לציפוי מהקמח ופירורי הלחם.
מחממים מחבת עם שמן בעומק של כחצי ס"מ או מפעילים את הנינג'ה על מצב אייר פריי Air fry. אם אתם מכינים שניצל דג עם הנינג'ה או כל מכשיר אייר פריי אחר, מומלץ לרסס עם שמן את תחתית מגש הטיגון וגם את השניצלים אחרי שהנחתם אותם על מגש הטיגון.
טובלים את חתיכות הדג בבלילת הביצה ולאחר מכן בתערובת הקמח ופירורי הלחם.
מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד שהציפוי מזהיב מעט ומוציאים למסננת מתכת או צלחת עם נייר סופג.
להוסיף צ'יפס מטוגן ליד ולטרוף בהנאה!