ממש כמו מגוון מתכונים אחרים, גם הלחמניות זוכות למבחר וואריאציות נהדרות המתאימות לפסח. אין סיבה להסתפק בלחמנייה פשוטה מקמח מצה ומים חמים, וניתן להכין לחמניות כמעט בכל צורה ובעושר טעמים. הנה לפניכם כמה רעיונות מדליקים ללחמניות מפתיעות ומיוחדות עד שלא תאמינו שהן כשרות לפסח.
מתכון ללחם תירס כמו באמריקה
אחד הלחמים הפופולריים והאהובים ביותר בארצות הברית הוא לחם תירס ביתי. זהו אחד הלחמים הנאפים ביותר ובקלות רבה ניתן להפוך אותו ללחמניות קטנות וכשרות לפסח.
מערבבים בקערה ביצים, ריוויון, מעט סוכר, חמאה מומסת, אבקת אפייה, קמח תופח כשר לפסח, קמח תירס ומלח. אפשר להוסיף גם בצל ירוק קצוץ לתערובת אך לא חובה.
משמנים היטב בספריי שמן תבנית שקעים ויוצקים כמה כפות מהתערובת בכל שקע. אפשר למלא כמעט עד הסוף כיוון שהלחמניות אינן תופחות. מכניסים את התבנית לתנור החם למשך כחצי שעה, עוד שהלחמניות מזהיבות והתערובת מתייצבת מוציאים את התבנית אך לא שולפים את הלחמניות לעוד רבע שעה.
את הלחמניות המוכנות ניתן לעטוף בניילון נצמד לצורך שמירה לכמה ימים.
מתכון ללחמניות גבינה כשרות לפסח שנחטפות מיד
אין כמו לחמניות גבינה גם בימי חולין ועל אחת כמה וכמה בימי חול המועד פסח. אלו לחמניות פשוטות, מהירות וקלות ומתאימות מאוד לארוחת ערב קלה בליווי ירקות חתוכים או כתוספת למנה עיקרית מלאה.
מערבבים בקערה את כל חומרי הלחמניות – ביצים, חמאה רכה, קוטג', גבינת שמנת, צפתית, קמח תופח לפסח, מלח, פלפל ואבקת שום. לאחר שהתערובת מוכנה, מכינים ממנה כדורים קטנים, רצוי בידיים משומנות כיוון שהתערובת דביקה, ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל שומשום ומכניסים לתנור לחצי שעה בערך, עד שהן מזהיבות מעט.
מתכון לחמניות כשרות לפסח בציפוי זעתר
לחמניות פסח הפשוטות קלות ביותר להכנה והן טעימות גם ללא תוספות. כדי לשדרג ולהפתיע במתכון הפשוט, ניתן להוסיף עליהן מגוון תוספות לגיוון טעמים ומראה.
בקערה גדולה מערבבים קמח מצה, מים רותחים, מלח ושמן עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מוסיפים לבצק ביצים, בזו אחר זו ולא כולם בבת אחת, תוך כדי ערבוב מתמיד. לאחר מכן מוסיפים לתערובת זעתר בכמות נכבדה ומערבבים שוב.
מכינים בידיים כדורי לחמנייה קטנים וטובלים את חלקם העליון בצלוחית זעתר כך שיתקבל מעטה תבלין נהדר. מסדרים את הלחמניות על נייר אפייה תוך שמירה על מרווחים גדולים ומכניסים לתנור לחצי שעה עד 40 דקות.
אפשר לגוון את הלחמניות עם פפריקה חריפה, בצל מטוגן ואף קצח או שומשום.
מתכון ללחמניות בשר כשרות לפסח שהן ארוחה שלמה
לחמניות נהדרות אלו יכולות לשמש כמנה עיקרית לארוחה, כמנת ביניים משביעה ואף כמנה מקסימה לאירוח.
מתחילים בהכנת בצק לחמניות פסח רגילות – מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, מים רותחים עם שמן וביצים. כאשר מתקבל בצק אחיד ורטוב מעבירים אותו לשקית זילוף עם פתח רחב. מזלפים על תבנית מרופדת לחמניות ארוכות, אופים כ-45 דקות, מוציאים ומחכים שיתקררו.
בינתיים מכינים את מילוי הבשר. מטגנים במחבת בצל קצוץ עד שיזהיב, מוסיפים בשר טחון ושום כתוש, מלח, פלפל, פפריקה, כמון ואבקת מרק בצל. מבשלים היטב עד שהבשר מוכן.
פורסים את הלחמניות לרוחבן, מכניסים כמה כפות מהמילוי ומכניסים שום לתנור לרבע שעה לקלייה.
מתכון לחמניות הפתעה מתוקות כשרות לפסח
אם תרצו דווקא לחמניות מתקתקות ממולאות בצימוקים ואגוזים, נפלאות לארוחת בוקר לצד ריבה או דבש, הלחמניות האלו במיוחד עבורכם.
מרתיחים בסיר מים ושמן, מוסיפים מלח ופלפל ומכבים את הלהבה. מוסיפים קמח מצה וביצים. את הביצים חשוב להוסיף זו אחרי זו ולא כולן יחד. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ולה מוסיפים אגוזים וצימוקים (אפשר להחליף בחמוציות למי שמעדיף). בידיים רטובות יוצרים כדורים בינוניים ומניחים בתבנית מרופדת תוך שמירה על מרווחים.
מעבירים את התבנית לתנור שחומם ואופים כ-45 דקות עד שהלחמניות מזהיבות לצבע שחום ועדין. מוצאים מהתנור ומגישים לצד צנצנת ריבה, דבש או חמאה למריחה.
מבחר המתכונים, האפשרויות והשילובים הוא אינסופי, וכל אחד יכול למצוא לעצמו את המתכון האהוב עליו ביותר הן מבחינת פשטות מתכון, מהירות ההכנה או שילוב הטעמים המועדף. עולם האפשרויות להכנת לחמניות כשרות לפסח פתוח לכולם והוא צופן בחובו הפתעות אם רק תתחילו לנסות.