לחובבי הבשר שביניכם, אני מצרפת מתכון לקבב שתמיד מצליח ונגמר עוד בשלב שהקבבים יוצאים מהאש.
הכי חשוב זה להשתמש בבשר טחון טרי עם קצת שומן כבש , בקשו מהקצב לטחון לכם אותם יחד, או שתקחו חתיכת שומן ותגררו אותה עם פומפיה לתוך הבשר. במידה ואתם אופים בתנור את הקבבים פחות מומלץ להשתמש בשומן כבש כי הוא גורם לטעם לוואי, אז זה מתאים רק למקרה של מנגל.
את המתכון הזה לקבב הרכבתי ממספר מתכונים שמצאתי בחול והתוצאה מופלאה וטעימה במיוחד.
אם אתם כבר מתפרעים ומכינים על המנגל, כדאי לשפד אותם על שיפודים רחבים, ולצלות גם בצל, עגבניה, פלפל ופלפל צ'ילי חריף כדי להגיש יחד עם הקבב.
מתכון לקבב – רכיבים :
- חצי קילו בשר טחון
- 1/2 בצל בינוני קצוץ דק
- 2-3 שיני שום כתושות
- כפית מלח דק
- פלפל שחור טחון – כחצי כפית
- 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
- חצי כפית כמון
- חצי כפית פפריקה מעושנת
- רבע כפית כורכום
- חצי כוס שמן
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את כל הרכיבים, ומשאירים לנוח כחצי שעה במקרר.
לאחר קירור הבשר מתגבש מעט יחד עם כל הטעמים ואז יותר קל לשפד אותו או לעבוד איתו.
לוקחים קערה של מים וטובלים את היד טרם ההתעסקות עם הבשר על מנת שהוא לא ידבק לכם ליד.
משפדים או מכינים קציצות עגולות ומשטחים, אל תתביישו עם הגודל, הקבב יקטן לפחות ברבע בתהליך הצלייה על הגריל.
צולים כ-4-5 דקות מכל צד, אפשר להכין גם בנינג'ה גריל , ומגישים חם יחד עם ירקות, אורז או תפוחי אדמה.