שווארמה זה אחד המאכלים שאני הכי אוהבת. אני חושבת שיש לנו מזל לעומת החבר'ה של חול שיש לנו בישראל את התבלינים המזרח תיכונים נגישים בכל סופר ובמחיר של כמה שקלים בודדים, אפשר לשדרג כל מנת עוף או בשר, ואפילו סויה או טופו.
המתכון הזה לשווארמה הוא סופר פשוט וקל, כל מה שצריך זה חזה עוף או פרגית, ותבלינים, יחד עם מכשיר איירפריי של נינג'ה או כל מותג אחר ואם אין לכם, אז בהחלט אפשר גם בתנור אבל זו לא אותה העסיסיות.
אז מה צריך בשביל להכין שווארמה ביתית לחבר'ה?
- שיפודים קטנים שטוחים מעץ באורך של כ-15 ס"מ, ניתן להשיג אותן בחנויות של חד פעמי ואף בסופרים, פשוט הם יותר נוחים לשימוש.
- חצי קילו חזה עוף או פרגית
- חצי בצל
- חצי גמבה
- תבלין לשווארמה
- מעט כורכום
- חצי כוס שמן
- תבלין תיבול לגריל עוף או תבלין תיבול על האש
- מלח ופלפל לפי הטעם
לוקחים קערה ומכינים את תערובת התבלינים :
בערך כף תבלין לשווארמה, חצי כפית כורכום, חצי כפית תיבול לגריל עוף או תיבול על האש, מלח, פלפל, וחצי כוס שמן.
אפשר לתקוע בבצל 3 מהשיפודים ואז לייצר מעין מוט תמיכה עבור השווארמה או לחילופין להכין שיפודים אישיים קטנים. ככה זה נאפה הרבה יותר מהר ויותר טוב.
אם הלכתם על השיפודים – חותכים את הבשר לקוביות בגודל של כ-2-3 ס"מ ומערבבים עם המרינדה. אפשר גם להשאיר כל הלילה כדי שהטעמים יספגו.
לאחר השרייה (החל מחצי שעה), מתחילים לשפד את השיפודים. מומלץ גם לחתוך בצל לקוביות בגודל של כ-2-3 ס"מ ולשפד בין כל חתיכה או שתיים של העוף. אפשר להוסיף קוביה או שתיים של גמבה , פלפל או עגבניות, מה שבא לכם.
מתיזים מכל הכיוונים מעט ספריי שמן ומכניסים לאייר פריי למשהו כמו 5-7 דקות מכל צד, עד שהבשר מקבל גוון שחום ומתבשל היטב מכל הכיוונים.
מוסיפים תפוחי אדמה או צ'יפס ואוכלים בהנאה!