עוגת תפוחים קלה – עוגת תפוחים בחושה להכנה ב-10 דקות.
את העוגה הזו אני מאוד אוהבת להכין, למדתי את המתכון לפני הרבה שנים באיזושהי הרצאה של מוצרי טאפרוור, ומאז עשיתי את הגרסה שלי עם התאמות והיא יוצאת מדהימה וטעימה ביותר!
היא פשוטה ביותר להכנה ומצוינת למקרים שבהם חברים מחליטים להפתיע תוך 15-30 דקות. פשוט מערבבים את כל החומרים יחד ומכניסים לתנור והתוצאה נהדרת.
אפשר להכין את העוגה גם בתור מאפינס תפוחים , או לאפות אותה במולטיקייק, כך או כך התפוחים מייצרים נוזלים שהופכים את העוגה לריחנית , רכה וטעימה.
עוגת תפוחים לפסח – היא יוצאת נהדר אם שמים במקום קמח רגיל קמח מצות טחון דק או קמח תפוחי אדמה כך שהיא יכולה להתאים גם בתור עוגה לפסח.
מעל אני אוהבת לפזר שכבה של סוכר שאחר כך מתקרמל ונהיה קראנצ'י וקשה, או לפזר קצת אבקת סוכר שמוסיפה מתיקות עדינה עם כל ביס.
עוגת תפוחים בחושה מתכון – חומרים:
- 4 תפוחים ירוקים חמוצים (אם התבנית גדולה אפשר גם 5).
- קינמון
- 4 ביצים
- כוס ורבע סוכר
- 1 אבקת אפיה
- 1 סוכר וניל
- כוס קמח
- אפשרי צימוקים, אגוזים או שקדים מולבנים פרוסים להוספה לתערובת
- 5 כפות שמן.
הוראות הכנה עוגת תפוחים ב-10 דקות קלה להכנה:
מחממים מראש תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית.
חותכים את התפוחים, יחד עם הקליפה לקוביות קטנות של בערך ס"מ על ס"מ , לא קריטי הגודל, פשוט יותר נעים בפה אחכ לאכול כשהחתיכות קטנות
את קוביות התפוחים החתוכות מפזרים בתבנית אפיה משומנת או על נייר אפיה
מפזרים מעט קינמון על התפוחים,
מפזרים רבע כוס סוכר מעל התפוחים,
אפשר להוסיף אגוזים , שקדים או צימוקים אם אתם אוהבים, ולערבב את הכל כך שתהיה אחידות על התפוחים מבחינת הקינמון והסוכר.
להכנת התערובת:
מקציפים 4 ביצים במשך כ5 דקות לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים כוס סוכר בהדרגה
מוסיפים אחר כך סוכר וניל, אבקת אפיה,
קמח
שמן
אחרי שהתערובת אחידה ומוכנה שופכים אותה על התפוחים בתבנית בצורה אחידה
אני אוהבת לפזר מעט סוכר למעלה או סוכר חום, הם גורמים לשכבה העליונה להיות קריספית
אופים כ20-30 דקות, הדרך לבדוק היא באמצעות קיסם שמכניסים בכמה מקומות בתבנית וכשהוא יוצא יבש העוגה מוכנה, החלק העליון הופך זהוב.
מוציאים כשמוכן ואוכלים בהנאה, אפשר גם לפזר קצת אבקת סוכר מעל או להגיש חם עם גלידה וניל.
.