טוב תקשיבו. הודות לטיקטוק גיליתי את המתכון לשניצל קריספי מושלם עם קראנצ'יות מטורפת שמתפצפצת בפה, שאם עוצמים עיניים, אתם יכולים להרגיש כאילו שאתם באחד מסניפי קנטאקי פרייד צ'יקן בחול. מי שהיה, מבין למה אני מתכוונת!
בתור אחת שכל פעם שנמצאת בחול אני לא מוותרת על לפחות ארוחה אחת ב- KFC ולאור העובדה שהגרסה הישראלית היא פחות מוצלחת גם בגלל עובדים לא מקצועיים וחסרי סבלנות והמתנה ארוכה מדי לאוכל בסניפים בארץ, כבר תקופה שאני עובדת על המתכון המושלם כדי לשחזר את הטעם והתענוג.
השבוע ראיתי איזה סרטון בטיק טוק עם מישהו שמבטיח שהוא מגלה את הסוד לשניצל המושלם, וניסיתי. תחזיקו חזק, ההתייחסות שלכם לשניצל כבר לא תהיה אותו הדבר!
מתכון לשניצל קריספי \ עוף מטוגן בציפוי קריספי
רכיבים:
חזה עוף \ כנפיים \ שוקיים או כל חלק אחר של עוף שבא לכם עליו במשקל של חצי קילו בערך.
לבלילה :
- כוס קמח תופח
- 3/4 כוס מים קרים
- כפית תערובת תיבול לגריל עוף
- כפית אבקת שום
- חצי כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- רבע כפית תבלין קייג'ון
- כפית חרדל דיז'ון/ חרדל
לציפוי :
- 2 כוסות קמח תופח
- כפית תערובת תיבול לגריל עוף
- כפית אבקת שום
- חצי כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- אפשר להוסיף חצי כוס קמח תפוחי אדמה או קמח תירס
הוראות הכנה:
מכינים את הבלילה ומערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת נוזלית אבל מעט סמיכה, ומכניסים את העוף להשריה אחרי שערבבתם היטב ווידאתם שהבלילה הגיעה לכל חלקי הבשר.
מחממים סיר קטן עם שמן עמוק בעומק של כ-2-3 ס"מ.
לוקחים שניצל או עוף, טובלים בתערובת הציפוי היטב משני הצדדים, באמצעות מלקחיים תופסים היטב את חתיכת העוף וטובלים אותה טבילה מהירה בקערה עם מים קרים, ממש לשניה לטבול ולהוציא, ואז להניח מיד בתערובת הקמח לציפוי, לצפות שוב היטב משני הכיוונים ולהעביר לשמן הרותח.
מטגנים משני הצדדים עד שהם מקבלים צבע זהוב מעט, מוציאים למסננת מתכת (איכשהו המתכת הופכת את זה לקראנצ'י יותר), וטורפים בהנאה כל עוד זה חם. הולך נהדר עם רוטב ברביקיו.
מסתבר שהשילוב של המים והקמח והבלילה והשמן החם יוצרים ציפוי קראנצ'י שמתגבש ומשתלט על השניצל וזה יוצא אוורירי וטעים ברמת שלמות!
זהו. גיליתי לכם את הסוד. ספרו לי בתגובות איך יצא.
בתיאבון!