את הקרדיט למתכון הזה שהוא אחד האהבות הגדולות שלי אני נותנת לרשת נאפיס, שעלתה על שילוב גאוני של מלוואח, גבינה צהובה, ביצה ורוטב עגבניות. השילוב המושלם לארוחת ערב משביעה ומנחמת או אם אתם במאנצ' של אמצע הלילה, הפתות מלוואח בהחלט יעשה את העבודה ויתן מענה לצורך שבבטן.
אז מה זה פתות?
פתות זה בעצם מלוואח אפוי חתוך לקוביות ומטוגן יחד עם ביצה וגבינה צהובה ואפשר להוסיף זיתים או פטריות.
איך מכינים פתות עם גבינה וביצה?
מכינים מלוואח, הכי טוב זה לטגן אותו במחבת עם קצת חמאה (עדיף) או שמן, על אש נמוכה ולכסות עם מכסה.
הופכים אחרי 3 דקות ומטגנים לעוד 3-4 דקות עד שהוא מתחיל להתנפח ונראה אפוי בחלק הפנימי.
מוציאים את המלוואח לקרש חיתוך, וחותכים אותו לקוביות בגודל של 2-3 ס"מ.
מחממים מחבת מחדש, עם כף שמן, מכניסים את המלוואח ומטגנים קלות. מוסיפים 2 ביצים ומערבבים במהירות, לפני שהביצה מספיקה להתקשות לגמרי, כך שחלקי החביתה יעטפו את המלוואח מכל הצדדים. מערבבים היטב תוך כדי טיגון ואחרי שהביצה התבשלה, מוסיפים חצי כוס של גבינה צהובה, אפשר להוסיף כאמור גם זיתים ופטריות.
מגרדים עגבניה עם פומפיה, ונהנים מכל ביס של שלמות!