מאז שיש לי את הנינג'ה גריל במטבח, החיים שלי נהיו קלים יותר ובריאים יותר. הוא נותן תוצאה של טיגון שדי דומה לטיגון בשמן עמוק כך שנחסכות לי כמה מאות קלוריות לפחות בכל ארוחה שאני מכינה איתו, בתור עירקית שאוהבת לבשל עם שמן ולטגן הרבה.
אני מודה שהייתי סקפטית לגבי היכולת של הנינג'ה גריל להוציא עם האייר פריי שניצלים שמשתווים לשניצל מטוגן רגיל אבל התוצאה יצאה מפתיעה מאוד לטובה, ואפילו המתבגר הבררן שמכור לשניצלים כשהם מטוגנים במחבת, הופתע כשאמרתי לו שהשניצלים הוכנו עם טיגון כמעט ללא שמן עם הנינג'ה פודי גריל שלנו. אני רק אוסיף שהם יוצאים מעולה גם בטיגון רגיל ואפילו בתנור כשמרססים אותם עם תרסיס שמן, למרות שבתנור הם יוצאים קצת יותר יבשים כשהנינג'ה מצליח לשמור על העסיסיות של הבשר.
רכיבים לשניצלים מתכון :
- קילו חזה עוף , פרוס לשניצל, אני מעדיפה לחתוך אותם לצורת שניצלונים, ככה הם נאפים קצת יותר טוב ונהיים עם פריכות יותר כיפית.
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1 כף מיונז
- 2 ביצים
- תבלין תיבול לגריל
- מלח
- אבקת שום
- קמח רגיל או קמח תפוחי אדמה
- פירורי לחם
- תרסיס שמן
הוראות הכנה שניצל באייר פרייר נינג'ה גריל
מכינים בקערה גדולה את הבלילה עבור השניצלים – מערבבים את הביצים עם המיונז, חרדל דיז'ון, מעט מלח, חצי כפית תיבול גריל, ומכניסים לקערה את השניצלים ומערבבים אותם היטב עם הידיים. אפשר להשרות את הבלילה 30-60 דקות במקרר אם יש לכם זמן, וגם אם לא זה בסדר. לא חובה.
מכינים את התערובת לטבול את השניצלים – קמח + פירורי לחם עם חצי כפית אבקת שום, מלח ואפשר להוסיף שומשום אם אתם אוהבים.
מדליקים את האייר פרייר על AIR FRY, בחום של כ-200 מעלות, נותנים לו להתחמם היטב.
לאחר מכן מרססים שכבה יפה של שמן על גבי התבנית של האייר פריי נינג'ה, או כל מכשיר אייר פריי אחר שיש לכם, מניחים את השניצלים ומרססים אותם מלמעלה . חשוב להקפיד שכל פני השניצלים יקבלו מהשמן, אחרת הציפוי של פירורי הלחם יצא מעט יבש.
מטגנים למשך כ-4-5 דקות, בהתאם לעובי השניצלים, ואז הופכים, מרססים שוב, ומשאירים לעוד 4-5 דקות של טיגון.
זהו, הם מוכנים, תהנו, וספרו איך יצא לכם!