אני הולכת לשתף אתכם כאן במתכון שיהפוך את החיים הטבעוניים או הצמחוניים שלכם, ליותר כיפים ומאושרים עם נאגטס טופו מתכון מושלם טבעוני פשוט להכנה שהצלחתי לאלתר ויצא ממש טוב!
שתי הבנות שלי צמחוניות וגם אני הייתי צמחונית למשך שנה כך שאני מבינה את החשיבות של להצליח לייצר אוכל צמחוני או טבעוני טעים ומספק ואפילו מנחם, והמתכון הזה בדיוק עונה על הצורך הזה.
הטופו – השתמשתי בטופו של משק וויילר שקיבלתי עליו המלצות, הוא יצא ממש טעים. רק שבמתכון טחנתי אותו בבלנדר והוא יצא נוזלי ודביק מדי, אז עדיף פשוט למעוך אותו ביד אם אתם מכינים את המתכון כדי שהוא יצא קצת יותר גושי.
רכיבים לנאגטס טופו – שניצל טופו טבעוני:
- 1 חבילה טופו
- קמח תפוחי אדמה
- קמח רגיל
- תבלינים – חצי כפית אבקת שום, חצי כפית אבקת בצל, גריל עוף, חצי כפית אבקת מרק בטעם עוף מרכיבים טבעיים, מלח, פלפל, רבע כפית כמון
הוראות הכנה נאגטס טופו
אז כפי שציינתי, אני הכנתי אותם באמצעות טחינה בבלנדר של הטופו עם התבלינים, לטענת הבנות שלי זה יצא ממש טוב, אני אישית אוהבת מרקם קצת יותר קשה אבל זה בהחלט יצא סבבה גם ככה, להבא נמעך אותו ביד לפירורים.
מכינים בקערה נפרדת את התערובת לציפוי – חצי כוס קמח תפוחי אדמה (אפשר להוסיף קמח תירס אם יש לכם, פשוט לא היה לי בבית), חצי כוס קמח רגיל, אפשר גם פירורי לחם רגילים, חצי כפית אבקת שום, חצי כפית תיבול לגריל, ומלח.
מערבבים את הטופו עם התבלינים ומוסיפים קמח תפוחי אדמה לפי הצורך, עד שמתקבלת בלילה קצת יותר אחידה שאפשר לעבוד איתה. הטופו נהיה דביק אז השתמשתי בשתי כפיות כדי ליצר גושים קטנים שאותם הורדתי לתוך תערובת הציפוי, ואחרי שהם נעטפו בקמח יכלתי לעשות מהם כדור ולמעוך מעט כדי לייצר את הצורה של הנאגטס.
חשוב שהם יהיו דקים יחסית, בערך חצי ס"מ עובי, על מנת שהם יקבלו את הטיגון היטב ויצאו קראנצ'ים.
מטגנים 2-3 דקות מכל צד במחבת עם שמן עד שהם משחימים, מוציאים לצלחת עם נייר סופג ואוכלים בהנאה!
אשמח לביקורות איך יצא לכם ואם אהבתם, שתפו את המתכון!