אחד המאכלים שרצים פה בחורף לפחות אחת לשבועיים זה סיר של מרק עדשים עם אורז, שזה אחד המתכונים שהילדות שלי הכי אוהבות. מאחר והן צמחוניות אני מכינה אותו ללא עוף אבל אם אתם בשריים, תוכלו להוסיף לו כנפיים או גרונות עוף וזה משתלב מצוין יחד.
מדובר על מנה משולבת קטניות ופחמימות, עשירה בברזל, וטעימה להפליא כשהיא כל כך קלה להכנה!
מצרכים למרק עדשים:
עדשים – בעקרון אני אוהבת לשלב במרק עדשים ירוקות עם עדשי בלוגה, העדשים השחורות, ואפשר להוסיף גם עדשים חומות. לעדשי בלוגה יש טעם קצת יותר מיוחד ואם בחרתם להשתמש בהן, כדאי להשרות אותן כרבע שעה במים פושרים, על מנת שכל הצבע השחור יצא מהן, אחרת המרק יצא לכם בצבע כהה.
רכיבים לסיר גדול – כ-6-8 מנות:
- 3 כוסות עדשים (ירוקות, חומות או שחורות או לערבב ביניהן)
- כוס וחצי אורז בסמטי או אורז פרסי – לא חובה, אני אוהבת להכין עם.
- 1 בצל
- תבלינים – חצי כפית כורכום, כפית כמון, 3 כפות אבקת מרק
- 8 כוסות מים
- חתיכות עוף במידה ואתם רוצים, אפשר להוסיף גם גריסים, שמשתלבים נהדר עם המרק הזה.
הוראות הכנה מרק עדשים:
מניחים את הסיר על האש, מוסיפים 5 כפות שמן רגיל או שמן זית, חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים עד שהוא מתחיל להשחים מעט בקצוות.
במידה ואתם רוצים להוסיף עוף, כדאי לתת לו טיגון קל במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, לפני שמוסיפים את יתר הרכיבים.
במידה ואתם מכינים את המרק בלי עוף, בשלב הזה אתם מוסיפים את האורז והעדשים יחד עם התבלינים ומערבבים הכל היטב.
מוסיפים כ-8 כוסות מים, חשוב שהמים יכסו את התערובת בלפחות 5 ס"מ על מנת שהמרק לא יהפוך לכם למג'דרה.
מביאים לרתיחה, מערבבים, ומנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מומלץ אחרי 5 ו-10 דקות לוודא שיש מספיק מים.
מבשלים במשך כ-40 דקות, אם המרק לא מספיק סמיך במרקם, אפשר להוסיף עוד כף אבקת מרק ולערבב.
זה הכל, תהנו!