פסטה ברוטב עגבניות זו מנה שרצה פה בבית לפחות פעם בשבוע, ואחרי שצץ הטרנד של פסטה בסיר אחד, הצלחתי לייצר גרסה משלי לפסטה עגבניות בסיר אחד עם מתכון סופר קל, פשוט וטעים להכנה שיוצא פשוט מושלם כל פעם מחדש!
לוקח בדיוק 5 דקות להכין הכל, עוד כ-10 דקות בישול ויש ארוחת צהרים או ערב מוכנה, או כתוספת לארוחת צהרים.
היתרון במנה הזו הוא שהיא כל כך קלה להכנה כך שגם הבנות שלי שבנות 10 כבר יודעות להכין אותה לבד ולהתגאות בתוצרת שלהן, כך שגם אם אתם כאלה שאין להם זיקה למטבח, תנסו ותופתעו כמה זה פשוט!
מצרכים:
- חבילת פסטה – ארוכים – ספגטי דק, פנה או פוזילי (כמו ביסלי)
- 1 קופסה של עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות, אלא עגבניות מרוסקות, זה יותר דליל ומכיל עגבניות מגורדות). לחילופין, אם אין לכם בבית, אפשר לגרד עם פומפיה 3 עגבניות רק תוסיפו עוד כפית סוכר.
- 1 קופסה בינונית של רסק עגבניות
- חצי בצל פרוס דק לרצועות
- 1 קוביה של בזיליקום קפוא או לחילופין 2-3 עלים של בזיליקום קצוצים
- 3 שיני שום
- כף סוכר
- כף וחצי אבקת מרק
- 4 כוסות מים רותחים
- אפשר להוסיף פטריות, זיתים, או כל תוספת שאתם אוהבים.
הוראות הכנה:
לוקחים סיר שטוח רחב ושופכים כ-4 כפות שמן זית על אש נמוכה. מוסיפים את הפסטה, ואז את כל יתר המצרכים.
מכסים עם 4 כוסות מים ואם צריך מוסיפים קצת יותר, אני אוהבת כשיש בערך ס"מ מעל הפסטה. אל תדאגו, זה לא יצא מרק, ככל שהרוטב עשיר יותר, ככה הפסטה טעימה יותר.
נותנים ערבוב קל לכל הרכיבים בסיר, מגבירים את האש עד לרתיחה (זה יקח 2-3 דקות, ואז מנמיכים אותה ומכסים למשך 10 דקות בישול.
אחרי 10 דקות מערבבים הכל ואוכלים בהנאה.
אם הפסטה לא מספיק רכה עבורכם, תנו לה עוד 2-3 דקות בישול ואם המים התייבשו תוסיפו עוד קצת עד שתגיעו לדרגת הרוטב שאתם אוהבים. אפשר גם לשים אותה במקרר ולחמם למחרת על הגז את הסיר בתוספת של כוס מים תוך כדי ערבוב. תהנו!