אני מהמוזרים האלה שאוהבים לאכול לבבות עוף, בין אם צלויות, או על האש, או במחבת. כך או כך עם תיבול מזרחי זה יוצא ממש טעים למי שאוהב.
עד היום הכנתי את הלבבות במחבת תוך כדי שאני מוסיפה כל פעם עוד חצי כוס מים ומערבבת במשך כ-20 דקות עד שזה מוכן.
השבוע החלטתי לנסות להכין אותן בנינג'ה פודי גריל שלי, ולבדוק איך זה יוצא. אני אעשה לכם ספוילר קטן – הם יוצאים מצוין! רכים ועסיסיים, וכמות ההשקעה והמאמץ שלי הפכה להיות מזערית, במקום לעמוד 20 דקות על האש ולערבב כל הזמן, פשוט הנחתי אותם בתבנית של הנינג'ה גריל בחום של 200 מעלות על מצב צליה במשך 20 דקות – מצב – ROAST, וערבבתי כל 5 דקות כדי לוודא שכולם מתבשלים כמו שצריך מכל הכיוונים.
אפשר להוסיף ללבבות גם כבדי עוף אם אתם אוהבים, או חתיכות חזה עוף ויש לכם אחלה מעורב.
מצרכים למתכון לבבות עם פטריות:
- 1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
- חצי קילו לבבות עוף לאחר ניקוי, חצויים לחצי
- 1 חבילה פטריות שמפיניון מקופסא או כ-10 פטריות שמפיניון או פורטובלו טריות (אני באופן אישי בסבבה עם הפטריות מקופסא, אבל למי שלא אוהב, תוכלו להשתמש בפטריות טריות או ללא).
- תבלינים – כמון, תערובת לגריל עוף, אבקת מרק, תבלין לשווארמה, כורכום
הוראות הכנה:
מפעילים את הנינג'ה גריל על מצב ROAST – צליה, ומניחים בפנים 2 כפות שמן יחד עם הבצל ומניחים לו להתחמם.
אחרי 8 דקות הבצל יקבל גוון שקוף וטיגון קל, ואז מוסיפים את הלבבות.
מוסיפים מעל את התיבול, בערך חצי כפית כמון, כפית תערובת לגריל עוף, כף אבקת מרק, חצי כפית תבלין לשווארמה וחצי כפית כורכום. מערבבים הכל היטב וסוגרים את המכסה של מכשיר הנינג'ה ונותנים לתערובת להיצלות במשך 5 דקות.
אחרי 5 דקות מערבבים ומוסיפים את הפטריות, וצולים במשך 5 דקות נוספות. אחרי 5 דקות שוב מערבבים וכך סה"כ 20 דקות עם ערבוב כל 5 דקות.
לאחר שהצלי מוכן מוציאים ואוכלים בהנאה, רק שימו לב שהלבבות לא יתייבשו אחרי רבע שעה ותבדקו את מידת הצליה שאתם אוהבים.