אני משתפת אתכם במתכון כל כך פשוט וכל כך טעים להכנה לארוחת ערב או כתוספת לארוחה וכל מה שצריך זה תפוחי אדמה ואפשר להוסיף גם קצת פרחי כרובית אם אתם בקטע. תפוחי האדמה יוצאים ממש טעימים ופריכים במידה ואתם מחובבי השום וזה מתכון שילדים יכולים להכין בקלות.
למען האמת, הבנות שלי בנות ה-10 אילתרו באחד הערבים ארוחת ערב וזה יצא נהדר ומגש שלם של תפוחי אדמה וכרובית התחסל פה תוך דקות ספורות. אז אם נפלה עליכם עייפות ויש בני משפחה רעבים בסביבה, לכו על המתכון הזה.
רכיבים למתכון :
- 6-7 תפוחי אדמה פרוסים לחתיכות דקות בעובי של כחצי ס"מ
- חצי כרובית חתוכה לפרחים
- שמן זית
- אבקת שום
- מלח
- פלפל
הוראות הכנה:
מחממים מראש תנור למצב אפיה על 200 מעלות.
פורשים נייר אפיה על גבי תבנית.
מפזרים את תפוחי האדמה ומפזרים בנדיבות אבקת שום, מוסיפים מלח ופלפל יחד עם כ-5 כפות שמן זית ומערבבים הכל יחד עם הידיים, כדי שהשמן יעטוף היטב את תפוחי האדמה.
אופים במשך כ-10 דקות מכל צד כשהתבנית על החלק הגבוה בסמוך לגוף החימום.
תקבלו תפוחי אדמה פריכים ורכים בטעם נהדר, כי יש משהו עדין יותר באבקת השום ובשמן זית ששומר על רמת פריכות נהדרת לתפוחי האדמה. בתיאבון!