מאז שיש לי את הנינג'ה גריל, החיים שלי במטבח נהיו יותר קלים. וטעימים. אני מצרפת לכם מתכון מושלם של עוף בגריל בנינג'ה פודי גריל, זה הולך טוב עם כל מכשיר אייר פריי שיש לכם. וזה סופר קל!
נכון שזה לא סיפור לשים עוף בתבנית עם תפוחי אדמה ולהכניס לתנור, אבל יש משהו באופן האפיה והבישול של הנינג'ה גריל, שהופך את העוף לעסיסי, את הירקות לקראנצ'יים ופריכים, ואת הטעם ליותר עשיר.
אין לי דרך הגיונית להסביר את זה, אבל אחרי שתטעמו תבינו.
את העוף בגריל אפשר להכין עם אייר פריי, או בתור גריל, עם האייר פריי התהליך קצת יותר מהיר ועובד נהדר. אבל הכי חשוב זה התיבול.
מצרכים – מה צריך בשביל העוף, הירקות והתיבול
- 1 עוף שלם, אפשר להשאיר אותו ככה או לחתוך אותו לחתיכות ואז לעשות אותן על הגריל שמגיע עם הנינג'ה, כך או כך העוף יוצא עסיסי וטעים. באופציה השניה זה מרגיש יותר כמו עוף על האש.
- 3-4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגודל של כ-2-3 ס"מ
- 1 בצל חתוך ל-8 פלחים
- תערובת תיבול לגריל עוף, מלח, פלפל, מעט אורגנו, תערובת עשבי תיבול, או לחילופין תערובת של שום, טריאקי ודבש יחד עם שמן זית, מה שבא לכם.
- 3 שיני שום חתוכות קצוץ
הוראות הכנה:
מכינים בקערה גדולה מרינדה, מכל התבלינים יחד עם 5 כפות שמן זית, מומלץ לחתוך חריצים בעוף עם סכין חדה על מנת להחדיר היטב את הטעמים וכדי שהוא יתבשל טוב מבפנים. מושחים את העוף עם תערובת התיבול, מומלץ לעשות את זה בתנועות עיסוי ולוודא שהתבלון נכנס גם מתחת לעור. אם יש לכם זמן, כדאי להשאיר את העוף במקרר עם המרינדה לפחות שעה, אבל גם אם אין לכם זמן זה בסדר.
אם אתם קצרים בזמן כדאי לחתוך אותו לחלקים ואז את אותו התהליך על הגריל, או באייר פריי, ותוך 10 דקות בערך זה יהיה מוכן.
אם אתם מכינים עוף שלם בגריל בנינג'ה, זה יקח לכיוון ה-30-40 דקות.
אחרי שהעוף מוכן והתפוחי אדמה חתוכים, מפזרים את תפוחי האדמה על גבי התבנית של הנינג'ה פודי (לא משנה אם יש לכם נינג'ה פודי או נינג'ה גריל, כולם נהדרים), מוסיפים מעט פלפל ומלח מעל, ואת יתרת תערובת המרינדה שנשארה בתבנית ומערבבים או מקפיצים אותם עם הידיים. מניחים מעל את העוף, ומעבירים למצב איירפריי לכ-10 דקות. הופכים צד לעוף ומערבבים את תפוחי האדמה ומפזרים אותם סביבו (הם יתכווצו לכם), כשכל 10 דקות הופכים את העוף. אחרי 4 פעמים הוא אמור להיות מוכן.
כדאי לאכול כשזה חם, מובטחת הנאה מושלמת!
יצא מצוין! תודה רבה