אני רוצה לשתף אתכם במתכון מיוחד, פשוט שמתאים לכל שעה – מתכון לשקשוקה שהוא סופר פשוט וקל להכנה, משביע וטעים במיוחד עם רוטב משגע שיש לו טעמים עשירים ומענגים.
השקשוקה הזו מושלמת אם יש לכם אורחים לבראנץ' או אם סתם בא לכם לפנק את המשפחה בארוחת בוקר.
אפשר להוסיף לה חצילים, גבינת פטה או קוביות בולגרית, זיתים , וחריפות לפי המידה שאתם אוהבים.
אז מה צריך בשביל להכין שקשוקה? רשימת מצרכים:
- 1 קופסה עגבניות מרוסקות וחתוכות – לא רסק עגבניות, אלא עגבניות מרוסקות.
- 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
- חצי גמבה אדומה
- 3 שיני שום
- 1 בצל בינוני
- 4 כפות שמן זית
- מעט מלח ופלפל
- כף סוכר
הוראות הכנה מתכון שקשוקה קלה להכנה :
קוצצים את הבצל והגמבה לקוביות קטנות בגודל של כחצי ס"מ.
מחממים מחבת גדולה עמוקה או סיר גדול שטוח עם שמן זית. מומלץ שהסיר לא יהיה גדול מדי כדי שהפיזור של הרוטב ביחס לכמות הביצים יהיה בהלימה. הכמות הזו מספיקה ל-4-6 ביצים.
מוסיפים את הבצל, מטגנים אותו קלות עד שהוא נהיה שקוף ומוסיפים את הגמבה והשום לעוד כ-2 דקות של טיגון.
מוסיפים את רוטב העגבניות, הרסק, מלח פלפל וכף סוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. תוכלו לשים לב שהרוטב מצטמצם מעט, זה הזמן להוסיף עוד חצי כוס מים, ולהמשיך לערבב.
הסוד של השקשוקה הוא ברוטב. ככל שתבשלו את הרוטב יותר, כך הטעמים שלו יהיו יותר עמוקים ומיוחדים.
אני בד"כ עושה את התהליך עם כ-3 כוסות מים עד שהרוטב מסמיך מעט ומצטמצם במשך כרבע שעה של בישול בערך על אש נמוכה.
אחרי שהרוטב מוכן מנמיכים את האש ושוברים פנימה את הביצים.
מכסים במכסה ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.
מומלץ להוסיף מעט פלפל ומלח על הביצים בשביל לשפר את הטעם.
בתום הבישול מארגנים חלה או לחמניה והשקשוקה טעימה אפילו בפיתה עם קצת טחינה ירוקה.
בתיאבון, ספרו לנו איך היה ושתפו חברים!