אחד המתכונים הקלים והפשוטים להכנה כשבא לכם משהו טעים ומהר.
אני אוהבת להשתמש בפסטה על בסיס אורז, כי לוקח לה בערך 3 דקות להתבשל, היא ללא קמח ופחות משמינה ומשביעה לא פחות, גם ההרכב שלה יותר קליל לעומת פסטה רגילה אז היא די כיפית.
מצרכים:
- 1 חבילה פסטה אורז – מקלות, ריבועים או חוטים דקים.
- חצי גמבה
- כוס שעועית ירוקה חתוכה
- חצי בצל
- רבע כרוב
- גזר
- פטריות שמפיניון או פורטובלו – כ-6-7 יחידות
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 3 שיני שום
- חצי כוס רוטב טריאקי
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות רוטב סצ'ואן
הוראות הכנה:
חותכים את כל הירקות לרצועות דקות, את הגזר אפשר לחתוך לרצועות באמצעות קולפן, את השום קוצצים עם סכין.
מרתיחים כליטר מים עם כף מלח בסיר. לאחר הרתיחה מוסיפים את הפסטה. ממתינים כ-2-3 דקות עד שהיא מתרככת, מוציאים למסננת ושופכים מעל מים קרים. על מנת שהפסטה לא תדבק כשהיא מתקררת, מומלץ להכין אותה רק לאחר שכל הירקות מוכנים וחתוכים.
מחממים במחבת ווק או מחבת גדולה ועמוקה כ-2 כפות שמן זית. מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך כדי הקפצה כ-3 דקות.
מוסיפים את הרטבים ומקפיצים במשך כדקה נוספת.
מוסיפים את הפסטה אורז ומקפיצים על אש גבוהה כדקה או שתיים. במידה וחסר טעם אפשר להוסיף עוד קצת טריאקי ומעט מלח.
מגישים חם ואוכלים בהנאה!