לפני 3 שנים בערך אמא שלי קיבלה במתנה מכשיר אייר פרייר מהדור הישן, ובמשך כל הזמן הזה היא כל הזמן התלהבה מהמכשיר הזה שמכין צ'יפס, ירקות ואוכל מטוגן רק עם כף שמן. האמת, לא הבנתי את ההתלהבות הזו על מכשיר שמכין צ'יפס תוך חצי שעה אבל זה שייך לדור הישן. מאז כבר נכנס לשוק מכשיר נינג'ה פודי וגם נינג'ה גריל ומאז שגיליתי אותם, אני יכולה לחלק את החיים שלי במטבח ללפני ואחרי.
לפני כמה חודשים התקלקלו לי הכיריים ונזכרתי שיש לי את המכשיר הזה שקיבלתי מאמא שלי שהעלה אבק באחד הארונות במטבח. הכנתי בו תפוחי אדמה וירקות שהיו מוכנים תוך 20 דקות בערך, עם קריספיות ממכרת ורכות נעימה של הירקות ומאז התחלתי להשתמש בו למרות שהוא היה נורא רועש ואיטי יחסית.
לפני כחודשיים קיבלתי במתנה ליום ההולדת את מכשיר נינג'ה פודי גריל, ומאז אני והילדים משתמשים בו על בסיס יומיומי, והוא שדרג לנו את כל הארוחות!
מכשיר הנינג'ה גריל עם האייר פרייר זה כבר עולם אחר. תוך 5 דקות הוא מכין צ'יפס, שניצלים ושלל מאכלים מטוגנים, בשר, ואפילו עוגות, פוקאצ'ות ומאפים, ומאז שהוא פה השימוש בתנור או בגז ירד לפעם- פעמיים בשבוע כשהנינג'ה פועל כל יום, בעיקר על הפונקציה של אייר פריי. אחד היתרונות הגדולים שלו הוא שהוא בטוח לשימוש, כך שגם הבנות שלי שהן בנות 9 וחצי, מחממות איתו אוכל ומכינות מגוון מאכלים בלי להפעיל תנור או להסתכן בהדלקת הכיריים ובלי אש. ותוסיפו לזה גם את העובדה שמספיק תרסיס שמן או כף שמן שמערבבים עם הירקות או הבשר, ויש לנו פתרון מושלם!
במיוחד בשבילכם, האנשים שרעבים ואין להם זמן או כח להכין מאכלים מסובכים, ריכזתי עבורכם מספר מתכונים שווים, קלים ביותר ומהירים להכנה בנינג'ה או בכל מכשיר אייר פריי.
פוקאצה\ פיצה מבצק יוגורט
אחד המתכונים הכי שווים שיש, מהדברים שלמדתי מהטיק טוק ועד שלא ניסיתי לא האמנתי כמה זה פשוט!
מסתבר שאם מערבבים גביע יוגורט עם 2 כוסות קמח וכף שמן זית, יוצא בצק טעים, פריך ואוורירי שאפשר לתבל אותו בקצת שום ועשבי תיבול יחד עם גרגירי מלח גס, יוצא לחם מושלם, במיוחד כשאופים אותו עם אוויר חם או אייר פריי AIR FRY.
רכיבים :
1 גביע יוגורט
2-2 וחצי כוסות קמח תופח
כף מלח גס
1 כף שמן זית
2-3 שיני שום כתושות
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה את כל הרכיבים עם כף עד שהתערובת מתגבשת לבצק. תוסיפו קמח במידת הצורך עד שהיא תגיע למצב של בצק לא דביק שאפשר לעבוד איתו.
מייצרים כדורים ומשטחים אותם אחר כך למעין פיתות בגודל שבא לכם בעובי של כ-1 ס"מ. קחו בחשבון שהם עוד יתפחו ויתרחבו אז אל תצופפו אותם יותר מדי.
על גבי התבנית של האייר פריי מרססים שמן זית ומניחים את הבצק. מעליו אני אוהבת למרוח קצת שמן זית עם 2-3 שיני שום כתושות ומפזרת קצת גבינה צהובה מגורדת מעל.
אפשר גם בלי גבינה ולשים רצועות דקות של בצל וגמבה, זה גם יוצא מושלם.
מפעילים את האייר פריי למשך כ-5 דקות, רק מוודאים מלמטה שהתחתית בצבע זהוב ומתחיל להשחים, מוציאים והם מתחסלים מרוב שהם פריכים וטעימים.
לחם שום מושלם שאי אפשר להפסיק לאכול!
אם יש לכם בבית לחם, לחמניות או חלה שהתחילו להתייבש, זה בדיוק מה שצריך בשביל הלחם שום המושלם!
אני מבטיחה לכם שאחרי שתנסו את המתכון הזה, כבר לא תחזרו אחורה.רכיבים:
4 פרוסות לחם\ חלה
50 גרם חמאה רכה שהיתה בחוץ כחצי שעה
4 שיני שום כתוש
עשבי תיבול – פטרוזיליה, אבקת שום, בזיליקום, אורגנו (כולם מיובשים או טריים קצוצים דק, בערך חצי כפית לכל אחד)
מלח גס – רבע כפית
גבינה צהובה או גבינת צ'דר מגורדת
הוראות הכנה:
מערבבים את כל רכיבי התיבול למעט הגבינה, מועכים אותם לתוך החמאה עד שנוצרת עיסה רכה.
מורחים עם סכין שכבה יפה על גבי כל פרוסה
מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומכניסים לאייר פריי לכ-5 דקות או עד שהגבינה מתחילה להשחים מעט ולהתקשות.
מוציאים ואוכלים. תהנו מהפריכות והרכות של הלחם.
ירקות אפויים אנטיפסטי באייר פריי
כשבא לכם ארוחת ערב טעימה וקלה להכנה, אני אוהבת להשתמש בכרובית, תפוח אדמה, גזר ובצל אבל אפשר להוסיף כל ירק שאתם אוהבים אפוי.רכיבים :
2 -3 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל
2 גזרים
חצי כרובית
תערובת עשבי תיבול – טימין, אורגנו, בזיליקום, מלח גס, מעט פפריקה מתוקה או תערובת תיבול לגריל או לחילופין תערובת קייג'ון.
3-4 שיני שום חתוכות לרבעים
הוראות הכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה והגזר וחותכים לקוביות בגודל של 3-4 ס"מ.
את הבצל מקלפים וחותכים ל-4 רבעים במרכז
את הכרובית חותכים לפרחים בקוטר של כ-4-5 ס"מ , אל תדאגו הם עוד יתכווצו (חותכים מהחלק הפנימי של הגבעולים ומפרידים אותם)
מניחים את כל הירקות החתוכים בקערה, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים הכל יחד.
מכניסים לאייר פריי או לנינג'ה גריל במצב אייר פריי ל-10 דקות על חום של כ-200 מעלות. אחרי כ-5 דקות מערבבים והופכים את הירקות. בדרך כלל 10 דקות יספיקו אך תלוי במכשיר שלכם, לפעמים צריך עוד כמה דקות.
מומלץ לטבול את הירקות בטחינה ביתית. אנחנו מכינים ירקות באייר פריי לפחות פעם בשבוע כארוחת ערב או כתוספת וכולם פה עפים על זה!
מק אנד צ'יז קראנצ'י באייר פריי
את המק אנד צ'יז אפשר להכין ממק אנד צ'יז בקופסה לפי ההוראות – חצי כוס חלב, 50 גרם חמאה, מעט מים ואת תערובת הגבינות שהוספתם לפסטה לאחר שהיא הורתחה במים חמים.
לאחר מכן לוקחים את אבקת התערובת עם הגבינות, להוסיף 2 שיני שום כתושות, רבע כפית אבקת שום, מניחים בתבנית של הנינג'ה או האייר פריי שלכם, לפזר מעל גבינת פרמזן, גבינת צ'דר או גבינה צהובה, להכניס ל-5 דקות באייר פריי על חום של כ-200 מעלות ותקבלו מק אנד צ'יז קראנצ'י, פריך וטעים במיוחד.
דפי בצק במילוי גבינות מלוחות \ בלינצ'ס במילוי גבינות מלוחות
עוד מתכון מושלם וסופר פשוט להכנה. מכירים את דפי הבצק הדקים שמכינים מהם אגרולים או בוריק? אז כאלה.
אפשר לעשות את המתכון הזה גם עם בלינצ'סים, אם בא לכם להשקיע קצת יותר, זה בהחלט שווה את ההשקעה.
כך או כך זה יוצא אחד הדברים הטעימים שתאכלו. מבטיחה!
מצרכים:
4 דפי בצק / 4 בלינצ'סים או קרפים (מערבבים בקערה כוס מים, חצי כוס קמח, מעט מלח.מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה, ושמים על מחבת כדקה או שתיים).
2 כפות גבינת שמנת \ גבינה לבנה
2 כפות זיתים פרוסים לפרוסות
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת
חצי כפית אבקת שום
הוראות הכנה
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
מניחים על צלחת דף בצק, שמים במרכז בערך כף וחצי של התערובת גבינות ומסדרים אותה בצורת מלבן במרכז דף הבצק.
מקפלים קודם את הצדדים הקצרים ואז את הארוכים למעין מלבן , כמו שמקפלים טורטיה וסוגרים מכל הצדדים.
מניחים את כל העלים המוכנים על גבי התבנית של האייר פריי, אחרי שריססתם שכבה נאה של שמן זית.
מניחים אותם צמוד אחד לשני ומפזרים מעל גבינה צהובה.
אופים באייר פריי למשך כ-5 דקות עד שהגבינה למעלה מבעבעת ומשחימה מעט, מוציאים לצלחת ומתענגים על כל ביס!
בתיאבון!
אהבתם?
נשמח שתשתפו בתגובות!